xcounter
Calendar Icon

МОК надав Харлан ліцензію на Олімпіаду-2024, а у FIE скасували рукостискання між фехтувальниками

29.07.2023 12:31 (Оновлено 29.07.2023 в 12:31)

Після того, як українська фехтувальниця Ольга Харлан на чемпіонаті світу 27 липня перемогла росіянку Анну Смірнову і відмовилася потиснути їй руку після поєдинку, Міжнародна федерація фехтування (FIE) оголосила про зміну правил поведінки після матчу.

На конференції оголосили, що інцидент між Харлан і Смірновою змінить правила фехтування. Традиційне рукостискання після поєдинку буде негайно замінено на дистанційне вітання, яке дозволить українцям не наближатися до росіян, навіть якщо вони будуть виступати як нейтральні спортсмени.

Після того, як Харлан відмовилася потиснути російській суперниці руку після поєдинку, Смірнова демонстративно чекала півгодини, сидячи на стулі, щоб українка повернулася і потисла руку. Ольга не повернулася і отримала дискваліфікацію від організаторів турніру. Світова спільнота і Україна в єдиному пориві морально підтримали Харлан після ганебного рішення FIE.

28 липня FIE призупинила дискваліфікацію Харлан. Це означає, що Ольга продовжить виступи на чемпіонаті світу, який прямо зараз проходить у Мілані. Більше того, МОК надав автоматичну ліцензію Харлан на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Спортсменка опублікувала пост в Facebook, в якому тепло подякувала співвітчизникам і всім, хто її підтримав після скандальної дискваліфікації на чемпіонаті світу з фехтування.

"Це саме той момент, коли не бачиш надії, відчуваєш болісний біль і відчай, думаєш, що залишився зовсім один. А потім встає ціла багатомільйонна країна Героїв в твою захист і змінює все в твоєму житті.
Я знала, чим ризикую, але не очікувала, що це сколихне все українське суспільство і всі приєднаються до боротьби разом зі мною. Те, що відбувається зараз точно увійде в історію. Це щось неймовірне.
Дякую кожному з вас. Дякую кожній організації моєї улюбленої України, хто став поруч зі мною. Дякую кожному, хто приєднався і вніс свій важливий внесок у це рішення - НОК, Мінспорту, Вадиму Марковичу Гутцайту в спілкуванні з FIE і МОК. Українські та міжнародні медіа, які максимально поширили інформацію.
Десятки тисяч неймовірних українців, які словами підтримки і своїм шаленим тиском мали дію на те, що зараз сталося. Міжнародний олімпійський комітет дозволить мені виступити на Олімпійських іграх в Парижі 2024 в незалежності як завершиться моя кваліфікація. Дякую президенту МОК Томасу Баху.
Ви всі, мої дорогі, стали за мене, спасибі кожному. А наші бійці ЗСУ - це взагалі любов. Назавжди", -

написала Харлан.

Читайте також: "Горіть в пеклі!": від усіх спортивних федерацій вимагають скасувати рукостискання між українцями і окупантами
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини