xcounter
Calendar Icon

Ліки від ВІЛ готові до клінічних випробувань, ними зараз лікують рак

До кінця року в Данії мають розпочатись клінічні випробування препарату, який може виявитися довгоочікуваними ліками від вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ).

Результати попередніх лабораторних експериментів, проведених двома командами австралійських учених у співпраці з колегами з Данії, вселяють обережний оптимізм. Стаття з описом підсумків перевірки опублікована в журналі Cell Reports Medicine.

Дослідження австралійців переконливо демонструє, що онкопрепарат венетоклакс здатний виявляти в нашому організмі «сплячі клітини», уражені смертельним вірусом, та знищувати їх.

Наступного року, крім Данії, випробування препарату розпочнуться ще й в австралійському Мельбурні.

При цьому спочатку таблетки під торговою назвою VENCLEXTA розроблялися для боротьби з лейкомою – агресивною формою раку крові. У США він був схвалений у 2016 році і відтоді, за словами лікарів, уже допоміг тисячам онкологічних пацієнтів.

На сьогоднішній день у світі налічується майже 40 млн ВІЛ-інфікованих.

Своєчасна діагностика зараження та оперативне призначення антиретровірусної терапії дозволяє зупинити розмноження вірусу – а отже, припиняється і руйнація імунної системи.

При регулярному прийомі таблеток інфікований навіть перестає становити небезпеку для близьких — але сам при цьому не виліковується. Варто припинити щодня приймати прописані препарати – і хвороба повернеться.

Читайте також: Внутрішнє ядро Землі могло почати обертатися по-іншому, - дослідження
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини