xcounter
Calendar Icon

Під час висадки в Криму один із розвідників потрапив у полон: нові подробиці і відео допиту

12.10.2023 21:46 (Оновлено 11.04.2024 в 00:57)

Унаслідок висадки спецпризначенців української розвідки в Криму 4 жовтня один український військовий потрапив у полон до росіян. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Нових даних ми оприлюднювати не будемо, але так, можемо підтвердити, що є втрати, в тому числі є полонений, і втрати неспівмірні із втратами противника. На превеликий жаль, але це реальність. Деокупація українських територій пов'язана із жертовністю і жертвами наших оборонців і захисників. В даній ситуації мова йде про спецпризначенців", - сказав Юсов.

Він наголосив, що Україна зробить все можливе для того, щоб обов'язково кожен полонений український захисник повернувся додому.

"Над цим працює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і зрештою вся команда Сил безпеки і оборони. Україна продовжить і далі робити все для того, щоб деокупувати наші території та повернути і землі, і людей", - додав Юсов.

4 жовтня стало відомо, що бійці ГУР Міноборони України на човнах дісталися до Криму, висадилися на його території та відкрили вогонь по російських загарбниках. Був жорстокий бій, російські загарбники зазнали серйозних втрат. Це була операція диверсійно-розвідувального характеру, вона передбачає певні заходи на території й повернення групи назад. Юсов тоді заявив, що "на жаль, є втрати і серед наших спецпризначенців, але вони не співмірні з російськими".

Як повідомив голова ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю УП, під час висадки у Криму 4 жовтня потрапив у полон розвідник Головного управління розвідки Міноборони Олександр Лобас.

Відео із полоненим розвідником показували російські пропагандистські канали.

Читайте також: Чому ХАМАС вдалося прорватись в Ізраїль? Військовий аналітик розкрив кілька серйозних причин
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини