xcounter
Calendar Icon

З полону ХАМАСу звільнено 4-річну американку, батьків якої убили на її очах

З полону звільнено 4-річну американку Ебігейл Мор Едан, яку бойовики ХАМАС взяли у заручники 7 жовтня, а її батьків убили.

Зазначається, що дитину звільнено у процесі обміну третьої групи заручників у неділю, яких ХАМАС обміняв на палестинців, що перебували у тюрмах Ізраїлю. 4-річна Едан, яка також має американське громадянство, була серед тих 13 ізраїльтян, що вчора опинилися на свободі.

Звільнення цієї дитини прокоментував особисто президент США Джо Байден.

"Два дні тому одній із наших співвітчизниць, американці, дівчинці, на ім'я Ебігейл, виповнилося чотири роки. Вона відсвяткувала свій день народження, той день народження і провела принаймні 50 днів до цього, бувши заручницею ХАМАСу. Сьогодні вона вільна, а Джилл (дружина Байдена, - Ред.) і я разом із багатьма американцями молимося за те, щоб з нею все було добре. Вона вільна і зараз в Ізраїлі", - наголосив він.

Як розповіли родичі дівчинки, вони думали, що Ебігейл загинула під час нападу ХАМАСу 7 жовтня. В той день бойовики увірвались до їхнього будинку і вбили матір Ебігейл на її очах та на очах її шестирічного брата та десятирічної сестри. Після цього маленька дівчинка вибігла на вулицю до свого батька – чоловік підхопив її на руки, але у той момент був застрелений терористами.

Старші діти врятувалися, зачинившись у шафі, де знаходились 14 годин, а їхню молодшу сестру забрали у полон.

Байден наголосив, що його адміністрація продовжує працювати над тим, щоб звільнити всіх громадян США та інших заручників ХАМАСу. Також йдеться, що Сполучені Штати сприяють тому, щоб до Сектору Гази надходило більше гуманітарної допомоги.

Читайте також: Після війни в Газі Палестина має отримати повну незалежність, - Байден
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини