xcounter
Calendar Icon

РФ змінила тактику ударів по Києву: генерал Маломуж назвав причину

Окупанти намагаються використовувати більш ефективне озброєння і фактор несподіванки, розповів колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж в ефірі "FreeДом".

"Ну, ми бачимо, що ворог намагається змінити стратегію і тактику застосування і ракетних систем, і безпілотників... у цій ситуації вони зрозуміли, що саме крилаті ракети чи старі системи Х-555, Х-101 - вони часто неефективні", - зазначив експерт.

Офіцер додав, що українська сторона виявляє їхні ранні пуски, приблизно за 25-30 хвилин, і, звичайно, визначає траєкторію польоту ракет, супроводжує їх і завдає ударів майже по всіх цілях.

"Ось тому їхня ефективність мала", - підкреслив екс-очільник СЗР.

Маломуж додав, що Україна готувалася до атак супротивника, створювалися щити із засобів протиповітряної оборони для міст і об'єктів, тому ворог "намагається використовувати елементи більш ефективні, високотехнологічні і фактор несподіванки - запускає їх (ракети, - Ред.) з різних точок, не пускають МіГ-31, який баражує, ми підіймаємо тривогу і очікуємо "Кинджал" на певному періоді і теж готуємося збивати цю балістику".

"А вони запускають, наприклад, "Іскандери" за балістичною траєкторією, з пускових установок, які не фіксуються, як літаки, або з далеких систем - вже стратегічних бомбардувальників, які також наші не беруть радіолокаційні системи, і летять вони буквально 10-12 хвилин", - сказав генерал.
Читайте також: З цими хворобами можуть призвати до армії: оновлений список
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини