xcounter
Calendar Icon

Померли в різний час: Нацполіція розкрила подробиці смерті ексзаступниці генпрокурора та її доньки у Києві

У Києві знайшли мертвими колишню заступницю генерального прокурора Ольгу Колінько та її доньку Ярославу. Про це повідомила речниця Національної поліції Олена Бережна.

Тіла жінок — без ознак насильницької смерті, а їх квартири, що знаходилися поряд, були зачинені зсередини, зазначила вона.

За попередніми даними, жінки померли у різний час: мати – приблизно два місяці тому, а донька – майже три тижні тому.

Тіла жінок були передані на судово-медичну експертизу, у результаті цього встановлять причини смерті та ухвалять подальші процесуальні рішення, зазначила Бережна.

Колінько був 71 рік. Як повідомило видання ZN.ua із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, жінка вже багато років тяжко хворіла та не виходила на вулицю, а за нею доглядала донька, яка мешкала у сусідній квартирі. Ця оселя теж була у власності родини.

За інформацією видання, сусіди Ольги Колінько викликали працівників ЖЕКу через те, що напередодні по стояку почала текти вода, а власники не відчиняли. У присутності поліції працівники ЖЕКу зламали двері квартири Ольги Колінько та виявили її мертвою.

Що відомо про Ольгу Колінько

Ольга Колінько двічі обіймала посаду заступниці генерального прокурора України: у 1993- 2000 роках та у 2003-2005 роках. За часів президентства Леоніда Кучми у 2001-2003 роках Ольга Колінько очолювала комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Ольга Колінько вела справи проти колишнього віцеспікера Олександра Ткаченка, екс-прем’єра Павла Лазаренка, помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза. Вона була однією з головних слідчих у справі Лазаренка. Врешті-решт політик відсидів у в'язниці у США сім з половиною років та сплатив штраф, там же він вийшов на свободу у 2012-му.

У 2005 році Колінько звільнив тодішній генеральний прокурор Святослав Піскун, якого експосадовиця називала нелегітимним та стверджувала, що він вів комерційну діяльність під час перебування на посаді.

Окрім цього, Колінько очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією у 2001-2003 роках.

Ользі Колінько неодноразово пророкували пост генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так ніколи й не посіла.

Читайте також: Помер Віталій Білоножко: стала відома причина його смерті
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини