xcounter
Calendar Icon

Загинув у боротьбі проти ворожих ДРГ: Захиснику Сергію Третяку просять присвоїти звання Героя України (фото)

11.03.2024 14:37 (Оновлено 11.04.2024 в 01:32)

На сайті президента України з’явилась петиція щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) Захиснику Сергію Третяку.

Сергію навіки залишиться 30 років. Він служив солдатом у зведеному підрозділі військової частини А0952, а загинув на Сумському напрямку у боротьбі проти ворожих ДРГ.

"Герой загинув 22 жовтня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, виконуючи бойове (спеціальне) завдання по захисту України з відсічі збройної агресії російської федерації, а саме ведення засадних дій на імовірних маршрутах переміщення диверсійно-розвідувальних груп противника в районі Сумської області", - йдеться у петиції.

Наразі збір підписів триває. Петицію зареєстрували 27 лютого 2024 року. Станом на 11 березня вона набрала половину голосів з 25 тисяч необхідних.

Що відомо про Третяка Сергія Ігоровича

У день свого народження 24 лютого 2022 року Сергій Третяк став на захист України у складі перших загонів ТрО, які захищали Київ, а 18 березня 2022 року добровольцем був прийнятий в "Загін ТрО при Президентові України" Київської міської територіальної громади №9. Також перебував у гарячих точках на Донецькому, Запорізькому та інших напрямках вздовж лінії фронту.

Влітку 2023 року був нагороджений почесною відзнакою "Золотий хрест", яку прийняв з рук Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Родина, друзі й побратими загиблого Героя відгукуються про Ігоря як про справжнього патріота, гідного українця і сміливого воїна, який довів це ціною власного життя. Побратими кажуть, що Ігор був надійним товаришем і вірив у перемогу України.

Читайте також: «Спочатку доведіть, що загинув, а не зник!»: як бюрократичне пекло мучить сім’ї загиблих захисників
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини