xcounter
Calendar Icon

Прорив добровольців через кордон РФ: озвучено загальні втрати армії окупантів і мародерів

18.03.2024 17:05 (Оновлено 18.03.2024 в 17:05)

Легіон "Свобода Росії" заявив, що на території Бєлгородської та Курської областей РФ ліквідовано понад 600 кремлівських окупантів.

"За кілька днів проведення обмеженої військової операції на території Бєлгородської та Курської областей проти путінських військ наш супротивник зазнав величезних втрат у живій силі та техніці. Кремлівські солдати деморалізовані масовою загибеллю своїх товаришів по службі, які стали безглуздими жертвами хворих путінських амбіцій", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, станом на ранок 18 березня, армія РФ у Бєлгородській і Курській областях втратила вбитими 613 військовослужбовців, ще 829 - санітарні втрати (поранені), у полон взято 27 російських солдатів.

Згідно із заявою Легіону, знищено 7 танків противника (зокрема, три Т-72, один Т-72БЗ), два десятки БМП (зокрема, БМП-2, БМП-3), шість гаубиць Д-30, чотири бронетранспортери, чотири міномети, по дві одиниці - МТ-12 "Рапіра" і гаубиці 2С19 "Мста-С".

Також на брухт відправлено два БПЛА "ZALA", бойову машину 21 "Град", станковий протитанковий гранатомет (СПГ), комплекс відеоспостереження "Муром", станцію РЕБ, ретранслятор, дві одиниці броньованих автомобілів техніки та два екскаватори, а також 57 одиниць різної автомобільної техніки (важкої та легкої).

Крім того, виведено з ладу: два танки - Т-80ПВМ і Т-72, БМП, БМ 21 "Град", два МТ-ЛБ (багатоцільовий транспортний тягач), "Мста-Б", ТОС-2 (важка вогнеметна система), БМ 21 "Град", 2С1 гаубицю "Гвоздика", станцію РЕБ, броньований автомобіль і 20 одиниць різної автомобільної техніки.

За даними Легіону, також знищено або пошкоджено місця зосередження особового складу, склади боєкомплекту, бліндажі, вежі з антенними комплексами, фортифікаційні споруди, камери відеоспостереження, станцію стільникового зв'язку, міст у населеному пункті Горьківський тощо.

При цьому заявляється, що найбільшої шкоди зазнав імідж президента РФ Володимира Путіна як фігури, яка "нібито може зберігати" під контролем ситуацію в країні.

"Путін привів війну в Росію. Російські міста палають, путінська військова машина перетворена на попіл, кремлівська артилерія стирає з лиця землі одне російське село за іншим. А найголовніше те, що путін пожирає життя людей - солдатів і цивільних - виключно в ім'я збереження своєї персональної влади", - підкреслюють у Легіоні "Свобода Росії".

Також наголошується, що в результаті "виборів" фактично знищено імідж російського диктатора для КНР і країн "глобального Півдня".

"Про реакцію цивілізованого світового співтовариства і говорити не доводиться: лідери провідних світових країн ще до початку голосування розцінювали ці вибори як фарс. Ми закликаємо всіх росіян приєднуватися до нас, щоб якнайшвидше закінчити той жах, на який путін перетворив життя в Росії. Разом ми повернемо мир у нашу країну!", - йдеться у заяві Легіону.

Рейд російських добровольців у РФ

Нагадаємо, 12 березня в Легіоні "Свобода Росії", "Російському добровольчому корпусі" і "Сибірському батальйоні" оголосили про початок операції на території РФ. Місцевих жителів закликали ігнорувати вибори, а також евакуюватися із зони бойових дій. Пізніше почали з'являтися відео з полоненими російськими солдатами.

18 березня воїни-добровольці Легіону заявили, що знищили один із ворожих опорних пунктів під час прориву кордону РФ.

Читайте також: Німецькі спецслужби розповіли, коли і як Росія планує напасти на НАТО
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини