xcounter
Calendar Icon

Данілов більше не секретар РНБО, а новий очільник Литвиненко - випускник академії ФСБ (біографія)

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Олександра Литвиненка. Про це йдеться у відповідних указах на сайті президента, опублікованих сьогоні.

Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України і обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Що відомо про Олександра Литвиненка

Новий секретар РНБО є доктором політичних наук та професором, він родом зі столиці.

У 1994 році Литвиненко закінчив Інститут криптографії, зв’язку та інформатики академії ФСБ Росії, у якому навчався на спеціальності прикладна математика.

Наступну освіту він отримав вже в Україні і в 2009 році став випускником КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю правознавство.

Свою третю освіту Олександр Литвиненко знову здобуває за кордоном, на цей раз у Великій Британії. У 2013 році випускається з Королівського коледжу оборонних наук.

Свою кар’єру Литвиненко розпочинає у СБУ, із 1994 по 1998 рік він працює там головним спеціалістом Головного управління урядового зв’язку.

Із 1998 року новий голова СЗР переходить у Національний інститут стратегічних досліджень, де до 2005 року обіймав одразу декілька посад.

Наступною кар’єрною сходинкою стає посада керівника управління в департаменті державної безпеки Апарату РНБО, яку він займав до 2007 року.

Після цього Литвиненко три роки пропрацював заступником начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ, а з 2014 по 2019 був на посаді заступника секретаря РНБО.

З 2019 року Олександр Валерійович Литвиненко знов повертається до Національного інституту стратегічних досліджень, на цей раз у якості його очільника.

Литвиненко очолив Службу зовнішньої розвідки з 23 липня 2021 року.

Читайте також: Жадан вирішив мобілізуватися: що відомо і де він служитиме (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини