xcounter
Calendar Icon

Імітаційні удари РФ: в ГУР відреагували на вибух безпілотника на ЗАЕС

У Головному управління розвідки заявили, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на окупованій ЗАЕС, а імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов у коментарі для ЗМІ.

"Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС", - зазначив він.

В ГУР підкреслили, що держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи.

"Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів. Росія має вивести війська зі всіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики", - заявив Юсов.

У тимчасово окупованому Енергодарі на території Запорізької АЕС 7 квітня вибухнув безпілотник. Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від дій, що суперечать 5 принципам МАГАТЕ і ставлять під загрозу ядерну безпеку.

"Експерти МАГАТЕ підтвердили фізичні наслідки атак дронів на ЗАЕС, зокрема на одному з шести реакторів. Повідомляють про одного постраждалого. Пошкодження шостого енергоблоку не поставило під загрозу ядерну безпеку, але це серйозний інцидент, який може підірвати цілісність системи захисної оболонки реактора", - йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

Рафаель Гроссі заявив, що відбулось щонайменше 3 прямі влучання в основні конструкції захисної оболонки реактора ЗАЕС.

Читайте також: Обстріл Харкова уночі вбив вже 7 людей: відео наслідків масштабної ворожої атаки
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини