xcounter
Calendar Icon

СБУ затримала екснардепа Лук'янова при спробі втечі за кордон (фото)

СБУ завадила втечі за кордон колишнього народного депутата від Партії регіонів, який сприяв збройній агресії РФ.

Екснардепа затримано поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області. 60-річний фігурант намагався виїхати за кордон як особа непризовного віку.

Фігурант пішов на співпрацю з ворогом і "перереєстрував" власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дало змогу російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Сам екснардеп переїхав на підконтрольну Україні територію і керував компанією у віддаленому режимі. Він розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ у вигляді "податків" і "зборів".

"Тим самим він фінансував військово-промисловий комплекс РФ та її окупаційні угруповання, які воюють проти України. Крім цього, зловмисник публічно виправдовував збройну агресію РФ, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Телеграм-каналів", - повідомили у спецслужбі.

Згодом зловмисник вирішив втекти за кордон. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув'язнення.

У СБУ не назвали ім'я затриманого, але з опублікованих у мережі фото зрозуміло, що йдеться про колишнього народного депутата ВР VII скликання Владислава Лук'янова.

Лук'янов був одним із публічних спікерів у ЗМІ від команди експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Фото: LIGA.net

Читайте також: П'яний охоронець зарізав свого начальника в Києві через зауваження (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини