xcounter
Calendar Icon

Ліквідація ТОВ

В різних ситуаціях може виникнути необхідність ліквідації ТОВ. Це може бути обумовлено абсолютно різноманітними факторами. Підприємства завершують свою діяльність у разі прийняття керівництвом такого рішення, банкрутства, рішення суду тощо. В будь-якому випадку, треба розуміти, що попереду чекає не досить радісна процедура, яка вимагає правової грамотності.

Офіційна процедура ліквідації за рішенням власників компанії рекомендується тільки у тих випадках, коли у ТОВ не має боргів перед кредиторами, податковими органами, коли вчасно подавалася звітність. Але, як показує практика, таких підприємств дуже мало в наш час (це можуть бути ТОВ, які вели діяльність недовго час або зовсім її не вели).

Ліквідація ТОВ – це процедура, результатом якої є припинення юридичної особи, тобто внесення запису про припинення юридичної особи в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, після чого компанія перестає існувати. Бувають наступні способи ліквідації ТОВ:

  • добровільна;
  • за рішенням суду;
  • за рішенням державного компетентного органу держуправління.

Перший спосіб представляє собою припинення діяльності ТОВ за рішенням його засновників. Як правило, воно приймається тоді, коли підприємницька діяльність перестала приносити потрібний прибуток, тому власникам його простіше закрити, аніж вкладати багато коштів в подальший розвиток. В такому випадку строки ліквідаційної процедури передбачити дуже складно.

Щоб процедура ліквідації ТОВ пройшла в максимально стислі строки, рекомендуємо звернутися до юристів компанії Imperium Lux. Завдяки великому досвіду і відмінному рівню професіоналізму, наші спеціалісти підберуть для Вас найоптимальніший спосіб припинення діяльності ТОВ. Найбільш прийнятним способом ліквідації буде альтернативна (експрес). Вона проводиться всього за декілька днів, тому їй віддають перевагу підприємці, які цінують свій час.

Ліквідація фірми є доволі важкою процедурою, тому вимагає розробки поетапного та чіткого плану завершення діяльності ТОВ. Тільки чітке планування, правове опрацювання та грамотність допоможуть розрахувати можливі ризики, позбутися них, вирішити багато проблем ще на даному етапі. Більшість власників ТОВ не володіють правовою інформацією, з чого саме складається процедура ліквідації підприємства, які саме документи слід збирати, в які органи подавати тощо. Тому ми рекомендуємо Вам звернутися до нас, щоб передбачити всі існуючі нюанси, провести ліквідацію ТОВ у повній відповідності до закону.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини