xcounter
Calendar Icon

Маша Єфросиніна: «Ми відновлюємо життя жінок, щоб вони відновлювали Україну»

19.07.2022 14:27 (Оновлено 19.07.2022 в 14:27)

У червні 2022 року «Фонд Маша» запустив проект «Незламна мама». Це унікальна програма реабілітації жінок і дітей, що постраждали від війни, спеціально розроблена професіоналами в галузі психотерапії та посттравматичних синдромів

Три тижні учасники першого заїзду «Незламної мами» проходили реабілітацію у Карпатах. Попереду в них ще три місяці психологічної підтримки і кураторства, яке включає в себе навіть допомогу в пошуках роботи. І це – лише початок великого флагманського проекту «Незламна» від «Фонду Маша», головна мета якого – відродження та підтримка українок.

– Зараз уся країна думає про одне – про перемогу. Інакше бути не може. Але ми намагаємося думати ще й про те, що буде після перемоги, – каже засновниця Фонду Маша Єфросиніна. – А після перемоги, або навіть протягом кількох найближчих місяців війни ми зіткнемося з великою проблемою – психологічною та фізичною травмою жінок. Вже зараз сотні тисяч українок постраждали від війни. «Фонд Маша» бере під крило найбільш травмованих жінок. Ми допомагаємо їм відновитись, повернутися до життя, щоб потім вони повернули до життя Україну.

У липні до реабілітаційного табору проекту «Незламна мама» заїхала вже друга зміна жінок та дітей. Їх програма розписана погодинно на кожен день. На них чекають групові та індивідуальні заняття з психотерапевтами, арт-терапія, тілесна терапія. Перша зміна показала: програма працює, а психологічний та фізичний стан його учасниць покращується. У планах «Фонду Маша» – лише нарощувати оберти. Попереду – нові групи та розширення проекту.

Фонд Маша запустив проект Незламна мама

Кожного дня до «Фонду Маша» надходять сотні анкет від жінок, які потребують допомоги. Майже 60% жінок перебували в окупації, решта пережили блокаду чи знаходилися в жахливих умовах у гарячих точках України. 25% були свідками насильства. Половині з усіх жінок, що подаються на проект, немає куди повертатися - у них пошкоджено чи повністю зруйноване житло. Є дівчата, які стали жертвами військових злочинів, фізичного і сексуального насильства, катування, каліцтва, які зазнали страшенної травми. Жінки та діти, які втратили членів своїх родин, діти, які стали свідками вбивств, катувань. Діти з психологічними розладами, викликаними війною.

Історії цих жінок, сімей – це великий біль. Вони пережили смерть близьких, голод, страх за життя дітей. Але, незважаючи на це, їм вистачає сил підняти голову і продовжити жити і боротися.

Якщо ви або ваші знайомі відчувають потребу в проходженні програми «Незламна мама», будь ласка, заповнюйте анкету:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScR0cap3HI3bJOJ3FaLFNSGYf63WWkU43I0GtzAiFbBPytg9g/viewform

Якщо ви хочете і можете допомогти відновити життя українок – наші реквізити в кінці тексту. Ваша підтримка – це наша можливість повернути до життя ще більше жінок!

Проект «Незламна мама» реалізовано у партнерстві з Асоціацією єврейських організацій і общин України ВААД та за допомоги бренду Gelius. Збір донатів на старт проекту відбувався на платформі dobro.ua

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини