xcounter
Calendar Icon

Скляні атріуми та тераси — як технології Aestech додають відчуття краси та безпеки на вулиці

24.11.2022 07:34 (Оновлено 24.11.2022 в 07:35)

Безпека учасників міського простору прямо залежить від архітектурних рішень. Чому тераси це не тільки приємний бонус, а й важлива складова комфортного життя міста? І які технології для них пропонують українські інженери?

У XXI столітті та багато століть наперед людське відчуття безпеки спиратиметься на давні інстинкти. Що більший простір може охопити наше око, що більше ми знаємо про навколишнє середовище, то комфортніше себе почуваємо.

Недарма в маленьких містечках нижчий рівень злочинності. Там усі на виду, і правило «що люди скажуть» діє ефективніше, ніж перспектива бути затриманим.

Натомість у великих містах повно незнайомців. Для жителя мегаполіса зустріти навіть у власному під’їзді незнайому людину — норма. У таких умовах успіх району та міста визначається тим, наскільки комфортно людині серед незнайомців: вона має їх бачити. Завдання урбаністів та архітекторів — створювати простір з меншою кількістю точок потенційної загрози, з більшою прозорістю та легкістю.

Скляні атріуми та тераси

Як зробити простір привітним

Найкраще рішення — пом’якшені межі громадського простору. Це атріуми та тераси, активні перші поверхи, зелені зони перед будинком. Вони є перехідним елементом між будівлею та вулицею, розширюють огляд, додають «повітря» в сприйняття міста.

Щоб зрозуміти цінність прозорості, згадайте закриті ролетами вікна магазинів. Яку із зон хочеться оминати, а де приємно сповільнити крок, щоб розгледіти всі деталі?

Навіть якщо перехожий не бачить мешканців будинку, вогні у квартирах чи офісах говорять: там є люди. Це важливий аспект сприйняття безпеки. З цих же міркувань власникам крамниць на першому поверсі краще залишати вітрини прозорими й за можливості освітленими.

Відкриті літні, ергономічні організовані тераси додають затишку в місто. Але й засклену терасу можна зробити теплою та естетичною — якщо використати нові технології. Саме такі пропонують українські інженери з компанії Aestech, що входить у холдинг TECHIIA.

Скляні атріуми та тераси. Як обрати?

Як обрати скління для тераси чи атріума

Старі технології скління, на жаль, не дають розкрити весь потенціал світлопрозорих конструкцій. Склопакетам, до яких ми звикли, потрібні металеві опори для кріплення. І ось суцільна скляна стіна тераси перекреслена стійками. Це псує огляд, знижує відчуття безпеки, а ще й впливає на рахунки власників тераси — адже через метал у її фасаді «витікає» тепло взимку та прохолода влітку.

Але розробка Aestech — склопакет підвищеної міцності — не потребує видимих опорних елементів. З нею можна робити величезні склопакети — до 19, а в скорому майбутньому й до 25 квадратних метрів. А з’єднувати їх у єдину скляну стіну буде лише тонкий прошарок герметику.

Інженери відмовилися від старого кріплення шарів скла між собою, коли лише перше (вуличне) приймає на себе вітрове навантаження. Запатентована технологія передбачає жорстке склеювання шарів скла між собою, щоб склопакет набув властивостей труби. Використовують для цього композитне рішення з використанням матеріалу майбутнього — пултрузією.

Нова технологія покращує естетику скляних терас і атріумів: відсутність перетинок — приємний бонус для ока та економія на обігріві та охолодженні тераси. На додачу величезний склопакет, який тримає себе сам, пропускає більше світла, дарує щедрий візуальний досвід як мешканцю будівлі, так і перехожому. Рівень безпеки на вулиці завдяки цьому непомітно, але значно зростає.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини