xcounter
Calendar Icon

Не зупиняйся на прочитаному книги для саморозвитку

13.02.2023 19:35 (Оновлено 13.02.2023 в 19:35)

Саморозвиток — це важливий складник нашого життя. Завжди варто прагнути дізнатися щось нове – таке, чого ми раніше не знали й із чим раніше не стикалися. Книжки — ідеальний варіант саморозвитку. Тільки варто пам’ятати, що вони не змінюють нас немов за помахом чарівної палички чи простим клацанням пальців. Вони тільки можуть підштовхнути, задати нам напрямок. А сам результат залежить від того, як ми готові працювати над собою.

Книги, які варто прочитати, щоб надихнутися на зміни бачення власного життя. Далі трохи про них. Психотерапевт і науковець Клод Штайнер у своїй книжці «Сценарії життя людей» досліджує фрейми, рамки стосунків людей. Він вважає, що ми постійно проживаємо власні життя за банальними сценаріями, які передаються нам із покоління в покоління. Тут автор наголошує, що змінити такі рамки цілком можливо. Це те, до чого треба прагнути, бо тільки так ми зменшуватимемо шкідливий вплив банальних сценаріїв і налагодимо повноцінне, здорове життя.

Книжка про самовдосконалення «Велика книга 30-денних викликів. 60 програм формування звичок для кращого життя» — це суцільна місячна практика, яка допомагає змінювати наше ставлення до здоров’я, стосунків, кар’єри, емоційної стабільності тощо. Тут ви знайдете поради, секрети та ресурси для формування власних корисних звичок.

І якщо мова вже зайшла про звички, то обійти увагою видання Стівена Кові «7 звичок надзвичайно ефективних людей» неможливо. Це вже класика літератури із саморозвитку. Її основний мотив – треба бути проактивним, і постійно плекати та підживлювати свою проактивність. Кові у своїй книжці дає зрозумілий та вичерпний інструментарій, як цього досягти.

Книги для самовдосконалення – що ліпше обрати? Залежить від того, який саме аспект свого життя ви хочете покращити. Так, для того, аби стати більш фінансово відповідальною та грамотною людиною і не думати постійно «а куди цього місяця пішли всі мої гроші?» можна прочитати «Шлях до фінансової свободи». Бодо Шефер у цій книжці дає поради, як правильно планувати свій бюджет, як навчитися заощаджувати, але не обмежувати себе у дрібницях, як уникати боргових пасток тощо.

«Досить уже помилок» Олів'є Сібоні зачіпає тему наших упереджень і логічних хиб. Книжка, яка вкотре говорить, що ми не такі вже й раціональні істоти, як би хотілося. Саме через це, часто наш мозок підносить нам різні неприємності: то помилиться в судженнях чи обере не ту емоційну реакцію. Сібоні в цій книжці аналізує наші упередження в різних сферах життя та дає рецепти, як нам навчитися виявляти мисленнєві хиби та ухвалювати зважені рішення.

Ще одна книга, яка змінює життя, або точно змушує задуматися про нашу нераціональну сутність — це «Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги» Дена Аріелі. Аріелі відомий поведінковий економіст, дослідник ірраціональності нашого життя. У цьому виданні він укотре ділиться своїми соціальними експериментами й доводить, що бути нераціональним не так вже погано, а інколи навіть корисно. Також цій темі присвячена ще одна книжка автора — «Передбачувана ірраціональність».

А далі цікаві книги для саморозвитку про емоції та роботу, відчуття тривоги, наші потреби та стратегії досягнення успіху. Чи вважаєте ви, що емоціям на роботі не місце, а справжній профі своєї справи має бути придушувати свої почуття, бути холодним, як мармур? Ліз Фосслін, Моллі Вест Даффі авторки книжки «Емоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішності» вважають, що емоції на роботі не можна ігнорувати, бо це знижує нашу успішність і продуктивність.

У книжці «Справжні митці не голодують: найсучасніші стратегії досягнення успіху» Джефф Гоїнс відкриває нам важливу таємницю — кожен із нас може бути митцем. Треба лише мати трішки мотивації та шукати в собі креативність. Як? Автор ділиться дієвими порадами й техніками.

«Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією» Володимира Станчишина — це книжка, яка допомагає більше зрозуміти про тривожність, різні соціальні фобії, почуття невпевненості в соціумі тощо. Тобто ті речі, які супроводжують нас усе життя та значно на нього впливають.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини