xcounter
Calendar Icon

Даруйте кохання - даруйте книги! Книга - це любов!

13.02.2023 22:01 (Оновлено 13.02.2023 в 22:01)

14 лютого щороку увесь світ святкує не лише День усіх закоханих, а й Міжнародний день книгодарування (Book Giving Day) - день усвідомлення важливості книг у нашому житті.

Книги існують століттями, і вони були джерелом знань, розваг і натхнення для багатьох поколінь. Книги дають можливість втекти від реальності, навчають новому та налагоджують зв’язок зі світом.

Книжкове свято відзначається з 2012 року у понад 30 країнах світу. Головна ідея свята — надихати людей у всьому світі дарувати гарні книги та показувати, що книга залишається актуальним подарунком і не втрачає своєї цінності, навіть у вік технологій. Книга набула актуальності під час повномасштабного вторгнення, стала засобом психологічної реабілітації та способом пережити травматичні події.

Видавництво Ранок закликає українців долучитись до Дня книгодарування!

Дарування книг — прекрасна традиція, яку важливо відродити та розвивати. День книгодарування залучає до читання й нечитаючу аудиторію, у тому числі дітей та підлітків. Акції, присвячені цій даті, надають велику підтримку всій книжковій галузі, яка сьогодні відчуває безліч викликів. Крім того, програми дарування книг мають вагоме соціальне значення. Люди діляться своїми улюбленими книгами із друзями, компанії передають наклади нових видань до шкільних, міських і регіональних бібліотек. Книги стають цінністю та набувають значущості, піднімають освітній, інтелектуальний рівень молодих і дорослих українців. Видавництво “Ранок” нагадує в цей день, що висловити любов до когось так просто — треба подарувати йому добру, гарну книгу, яка розповість про ваші почуття та подарує справжню радість.

Видавництво Ранок закликає українців долучитись до  Дня книгодарування!

Міжнародний день книгодарування робить внесок у підтримку інтересу до читання серед дорослих та дітей. І, відзначаючи це свято, українські видавництва сподіваються звернути увагу на важливу роль літератури в усіх аспектах життя сучасного українця. При цьому, згідно з дослідженням Книжкової палати України, проведеним наприкінці 2022 року, кількість виданих книжок за накладами знизилась на 65%, а за назвами-на 50,5 %. Проте, як зазначають експерти, повернутись до читання можна завжди.

Останніми роками цей день набуває популярності, оскільки книжкові магазини, видавництва, бібліотеки та інші організації проводять заходи, спрямовані на популяризацію цього дня. Події включають знижки на книги, читання з авторами, зустрічі з книжковими клубами тощо.

Якщо просто зараз ви розмірковуєте над тим, який подарунок обрати для близької людини, ми радимо зробити цей вибір на користь книги.

Як надати інформаційну підтримку:

1. Розмістити статтю про всесвітній день дарування книг на вашому сайті та в соціальних мережах

2. Поширити інформацію про всеукраїнський флешмоб на вашому сайті та у соціальних мережах https://www.facebook.com/ranok.ua/photos/a.291194047719101/2214004845438002/

3. Долучитися особисто до флешмобу та передати естафету друзям та знайомим.

4. Розмістити ролик до Дня книгодарування

Взяти участь у флешмобі дуже просто:

1. Сфотографуйтеся з будь-якою книжкою видавництва «Ранок» (або сфотографуйте книжку окремо).

2. Розмістіть фото на своїй сторінці в соціальних мережах.

3. Поділіться в дописі улюбленою цитатою зі сфотографованої книжки.

4. Позначте видавництво «Ранок».

5. Обов’язково додайте гештеги

#ДеньКнигодарування

#Ранок_день_книгодарування #Ранок_день_книгодарування_2023 #Флешмоб_Ранок_день_книгодарування

6. Запрошуйте друзів, близьких, знайомих і всіх-всіх долучитися до цієї ініціативи.

Серед учасників й учасниць флешмобу ми розігруємо річний запас книжок

Результати оголосяться 15 лютого.

Беріть участь і популяризуйте читання.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини