xcounter
Calendar Icon

Як утилізують одноразові вейпи: огляд

03.11.2023 10:09 (Оновлено 03.11.2023 в 10:11)

Тренд на сортування сміття з’явився ще декілька років тому. Тут є прописна істина: батарейки не можна викидати до загального відра. Це стосується всіх приладів, де є літій-іонний акумулятор, зокрема й одноразових вейпів. Ви можете купляти пристрої для паріння на сайті https://vandalvape.com.ua/, де представлений великий вибір. Проте далі від них треба правильно позбавитися — здавати на утилізацію.

Етапи утилізації

Вам треба тільки знайти точку, де приймають на перероблення й утилізацію вейпи. Це або спеціалізовані магазини, як-от Vandal Vape, або спеціальні пункти прийому сміття.

Використані електронні сигарети залишають у спеціальних боксах. Далі їх розбирають на дрібні частини й сортують. На виході є декілька категорій товарів:

  • метал і пластик, які можна переробити, — їх використовують як вторинну сировину, частіше для побутових контейнерів, одягу чи взуття;
  • пластик, який не можна переробляти, — його надсилають на утилізацію, безпечну для природи;
  • пошкоджені акумулятори — в них нейтралізують токсичний електроліт, а потім утилізують із безпекою для природи.

Пластик, який не можна використати повторно, спалюють на спеціальних заводах. Енергію, що вивільняється при цьому, застосовують для опалення чи електрики.

Як утилізують одноразові вейпи

Непошкоджені акумулятори

Наразі важлива частина використаного вейпу — це непошкоджений акумулятор. У Vandal Vape такі запчастини передають волонтерам. Вони вже об’єднують батареї між собою в саморобні повербанки. Ці зарядні пристрої надсилають військовим на фронт.

Повербанк у польових умовах для бійців ЗСУ наразі є важливим приладом. Він дає змогу заряджати різні гаджети, які допомагають на війні. Щоб зробити один повербанк для війська, треба використати 10–20 акумуляторів від одноразових вейпів.

Отже, ви можете підтримати гарну ініціативу від Vandal Vape. Так ви захищаєте природу від негативного впливу, а додатково допомагаєте військовим на фронті. Треба тільки принести використані е-сигарети до магазину, а не викидати в смітник.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини