xcounter
Calendar Icon

Як вибрати торцювальну пилку для домашнього та професійного використання

03.12.2023 21:22 (Оновлено 03.12.2023 в 21:22)

Торцювальна пилка - універсальний пристрій, який можна використовувати для різання матеріалів, таких як дерево, метал та пластик. Вона має ширший спектр застосування, ніж традиційна циркулярна пила, тому варто мати її в майстерні. Торцівка являє собою різновид циркулярної пилки, яка дає змогу різати матеріали під прямим кутом. Використовується як при ремонтних та оздоблювальних роботах, так і при оформленні декору. Торцювальні пили, які пропонують на сьогодні виробники, розрізняються за багатьма параметрами. Це вагова категорія, можливість переміщення і зручність транспортування, складність переналаштування для роботи тощо. Як вибрати торцювальну пилу для домашнього та професійного використання, далі у статті.

Що можна зробити за допомогою торцювальної пилки?

Хоча торцювальна пилка є стандартним обладнанням практично в кожній столярній майстерні, її також можна з успіхом застосовувати для обробки елементів з інших матеріалів, зокрема: метали або пластмаси. Універсальні можливості цього інструменту означають, що можливе його професійне використання для безлічі різних столярних робіт, зокрема:

  • виготовлення віконних рам;
  • виробництво меблів та їх комплектуючих;
  • будівництво сходів і балюстрад;
  • виготовлення декоративних елементів з дерева.

Які бувають торцювальні пилки?

На ринку доступно кілька типів торцювальних пилок для домашнього використання, кожна з яких має свої характеристики та призначена для конкретних завдань і потреб користувача. Ось кілька популярних типів:

  1. Торцювальна пила по металу. Комплектується міцнішими станинами, обмежувачами, напрямними, високооборотними двигунами, дисками з алмазним напиленням.
  2. Торцювальна пила з протяжкою. Обладнана вузлом, що дає змогу пересувати ріжучий диск у горизонтальному положенні вперед і назад, у такий спосіб збільшуючи довжину різу.

Вибір торцювальної пилки: на що варто звернути увагу?

Рекомендації по вибору торцювальної пили наступні:

  • Потужність - високий показник дає змогу обробляти деталі з більш твердих матеріалів.
  • Швидкість обертання - параметр, так чи інакше пов'язаний з використовуваним лезом. Якщо ми не узгодимо ці два параметри, ми знизимо точність різання. У крайніх випадках порушується безпека, і це може навіть становити загрозу вашому здоров'ю. Також слід пам'ятати, що торцювальна пила для різання алюмінію повинна працювати на меншій швидкості, ніж та, яка використовується для різання твердих порід дерева.
  • Торцювальна пила з подачею або без. Функція подачі корисна, коли ми хочемо використовувати інструмент для різання довших елементів. Завдяки цьому матеріал стабілізується і затвердіє, що дасть змогу виконувати точну роботу, не побоюючись зміщення. Однак у разі обробки коротших елементів це не має великого значення. То чи варто вкладати гроші? Ціна пристрою не збільшується за рахунок функції подачі. Тому варто купити інструмент, у якому він є, адже він може стати в пригоді в майбутньому.
  • Число обертів за хвилину. Позначається на чистоті різу, при показнику понад 4000 можна працювати з різними матеріалами.
  • Додаткові функції та елементи - торцювальні пили можуть бути оснащені, наприклад, функцією нахилу. Найчастіше вона є у сучасних торцювальних пилок, призначених для професійного використання, тобто складнішої обробки. Завдяки цій функції можна одночасно різати два кути. Усе завдяки голівці, яка обертається на робочому столі під час увімкнення функції нахилу. Крім того, торцювальні пили можуть бути оснащені додатковим освітленням, лазером, затискачами або мішками для стружки. Вибравши пристрій, оснащений додатковим світлом, вам не доведеться турбуватися про виконання роботи в темний час доби. Використовуючи лазер, ви забезпечите високу точність різання.

вибрати торцювальну пилку

Висновок

Торцювальна пилка стала сьогодні чудовою підмогою для тих, хто любить все робити сам: ремонтувати, випилювати багети, лиштви, займатись столярною справою тощо. Правильно обрана модель зможе замінити звичну циркулярну пилу і зробити всі з'єднання ідеальними.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини