Якщо ви думали, що м’ясо по-французьки — це складна святкова страва, ми готові розвіяти цей міф! Насправді все набагато простіше, ніж здається: трішки свинини без кістки, трохи овочів, тертий сир і головне — майонез Торчин® «Європейський», який робить страву ніжною та соковитою. Усього година — і апетитна вечеря готова, а аромат уже наповнює вашу кухню.
Ця класична страва завжди була фаворитом на сімейних столах, адже вона поєднує ніжну свинину, вершковий смак сиру і легку нотку майонезу. До того ж варіантів приготування безліч: хтось любить обсмажувати м’ясо перед запіканням, хтось додає гриби замість помідорів, а деякі обов’язково використовують запікання у фользі для максимальної соковитості. Але наш рецепт — простий, перевірений і гарантовано смачний.
Інгредієнти
- свинина без кістки — 600 г;
- цибуля ріпчаста — 3 шт.;
- твердий сир — 150 г;
- рослинна олія — 1 ст. л.;
- помідори — 3 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 3 ст. л.
Готуємо м’ясо по-французьки
Підготовка м’яса. Свинину промийте та обсушіть серветками. Наріжте тонкими слайсами поперек волокон, приблизно 1 см завтовшки. Викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою та акуратно відбийте молотком — це зробить м’ясо неймовірно ніжним. Посоліть і поперчіть з обох боків, можна додати улюблені спеції. Якщо є час, залиште на годину промаринуватися в холодильнику — так смак стане ще глибшим.
Цибуля і помідори. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте півкільцями середньої товщини. Щоб гірчинка зникла, цибулю можна трохи пом’яти руками або вимочити 10 хвилин в окропі. Помідори наріжте кружечками середньої товщини, а сир натріть на крупній тертці — він створить золотисту, ароматну скоринку.
Збирання страви. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть м’ясо. Зверху рівномірно розподіліть цибулю, потім помідори. На помідори щедро викладіть майонез Торчин® «Європейський», посипте тертим сиром і ще раз злегка змастіть майонезом. Для більш однорідної маси можна змішати сир із майонезом в окремій мисці, а вже потім накладати на м’ясо.
Запікання. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо, розрізавши шматочок: м’ясо повинно бути соковитим, без червоних прожилок всередині.
Подача. Подавайте гарячим, можна прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Розкладаючи на тарілки, беріть шматочки акуратно, щоб не порушити апетитні прошарки цибулі, помідорів і сиру. До страви чудово підходять картопля, овочевий салат або рис.
Секрети соковитого м’яса по-французьки
- Щоб м’ясо залишалося ніжним, деякі шеф-кухарі обсмажують слайси по 1-2 хвилини з кожного боку перед запіканням.
- Цибулю можна обсмажити до золотистого кольору на сковороді — страва стане ще ароматнішою.
- Якщо ви не любите томати, їх можна замінити на печериці, попередньо обсмажені з чорним перцем.
- Сир викладайте обережно, щоб шматочки при запіканні не злиплися, і кожен шматочок м’яса зберігав свою апетитну форму.
Завдяки майонезу Торчин® «Європейський» м’ясо по-французьки виходить надзвичайно ніжним, соковитим і ароматним, а запікання під сиром і овочами робить його по-справжньому святковим. Така страва не тільки прикрасить сімейну вечерю, а й стане головним сюрпризом на будь-якому святковому столі. Спробуйте наш рецепт, і навіть якщо у вас мало часу, ви зможете приготувати справжній французький обід вдома за годину!