Французький обід за годину: як приготувати м’ясо по-французьки

07.11.2025 в 16:45 | Игорь Блохин, джерело: «Facenews»

Якщо ви думали, що м’ясо по-французьки — це складна святкова страва, ми готові розвіяти цей міф! Насправді все набагато простіше, ніж здається: трішки свинини без кістки, трохи овочів, тертий сир і головне — майонез Торчин® «Європейський», який робить страву ніжною та соковитою. Усього година — і апетитна вечеря готова, а аромат уже наповнює вашу кухню.

Ця класична страва завжди була фаворитом на сімейних столах, адже вона поєднує ніжну свинину, вершковий смак сиру і легку нотку майонезу. До того ж варіантів приготування безліч: хтось любить обсмажувати м’ясо перед запіканням, хтось додає гриби замість помідорів, а деякі обов’язково використовують запікання у фользі для максимальної соковитості. Але наш рецепт — простий, перевірений і гарантовано смачний.

Інгредієнти

Готуємо м’ясо по-французьки

Підготовка м’яса. Свинину промийте та обсушіть серветками. Наріжте тонкими слайсами поперек волокон, приблизно 1 см завтовшки. Викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою та акуратно відбийте молотком — це зробить м’ясо неймовірно ніжним. Посоліть і поперчіть з обох боків, можна додати улюблені спеції. Якщо є час, залиште на годину промаринуватися в холодильнику — так смак стане ще глибшим.

Цибуля і помідори. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте півкільцями середньої товщини. Щоб гірчинка зникла, цибулю можна трохи пом’яти руками або вимочити 10 хвилин в окропі. Помідори наріжте кружечками середньої товщини, а сир натріть на крупній тертці — він створить золотисту, ароматну скоринку.

Збирання страви. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть м’ясо. Зверху рівномірно розподіліть цибулю, потім помідори. На помідори щедро викладіть майонез Торчин® «Європейський», посипте тертим сиром і ще раз злегка змастіть майонезом. Для більш однорідної маси можна змішати сир із майонезом в окремій мисці, а вже потім накладати на м’ясо.

Запікання. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо, розрізавши шматочок: м’ясо повинно бути соковитим, без червоних прожилок всередині.

Подача. Подавайте гарячим, можна прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Розкладаючи на тарілки, беріть шматочки акуратно, щоб не порушити апетитні прошарки цибулі, помідорів і сиру. До страви чудово підходять картопля, овочевий салат або рис.

Секрети соковитого м’яса по-французьки

  1. Щоб м’ясо залишалося ніжним, деякі шеф-кухарі обсмажують слайси по 1-2 хвилини з кожного боку перед запіканням.
  2. Цибулю можна обсмажити до золотистого кольору на сковороді — страва стане ще ароматнішою.
  3. Якщо ви не любите томати, їх можна замінити на печериці, попередньо обсмажені з чорним перцем.
  4. Сир викладайте обережно, щоб шматочки при запіканні не злиплися, і кожен шматочок м’яса зберігав свою апетитну форму.

Завдяки майонезу Торчин® «Європейський» м’ясо по-французьки виходить надзвичайно ніжним, соковитим і ароматним, а запікання під сиром і овочами робить його по-справжньому святковим. Така страва не тільки прикрасить сімейну вечерю, а й стане головним сюрпризом на будь-якому святковому столі. Спробуйте наш рецепт, і навіть якщо у вас мало часу, ви зможете приготувати справжній французький обід вдома за годину!

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

Брудні таємниці Єрмака: провал переговорів у Москві, викриття Мендель і нові кризи України
Акумуляторні прожектори для майстрів: порівнюємо Scangrip, Metabo, Bosch, Makita, DeWALT, Milwaukee, Einhell
Венесуела: від «земного раю» до країни нафтового прокляття
Віктор Галасюк: навіщо Трампу Венесуела — шість головних причин конфлікту
Михайло Кухар: «Спроба ліквідації ФОПів — це економічна диверсія»
Катастрофа в Індонезії: потонули 440 людей, ще понад 400 зникли безвісти (відео)
Кіноа і «криза веганів»: як суперфуд перетворили на ворога бідних, а потім спростували власний міф
Його люди всюди: що показало розслідування Bihus.Info про обшуки НАБУ, відставку Єрмака і що буде далі
Все видео

Лента новостей

Найвищий Місяць за 17 років: що чекає знаки Зодіаку в суперповню 5 грудня
🕑 11 годин 9 хвилин тому
Європейські лоукостери готуються повернутися на український ринок
🕑 12 годин 9 хвилин тому
Херсонська ТЕЦ зупинила роботу після масованих ударів РФ
🕑 13 годин 9 хвилин тому
Будуть летіти роями: РФ запустила шахеди з 8 локацій менше ніж за годину
🕑 14 годин 1 хвилину тому
Підрозділ ГУР "Примари" знищив російський літак МіГ-29 на аеродромі "Кача" в Криму (відео)
🕑 14 годин 9 хвилин тому
У Львові під час перевірки документів вбили військового ТЦК, він стік кров’ю
🕑 16 годин 51 хвилину тому
Росіяни убили 6-річну дівчинку в Херсоні
🕑 18 годин 9 хвилин тому
Росія створила щонайменше 165 військових таборів з мілітаризації викрадених українських дітей (фото)
🕑 20 годин 9 хвилин тому
Атака "Іскандером" по Кривому Рогу: кількість постраждалих зросла (фото)
🕑 21 годину 39 хвилин тому
Окупанти вдарили дронами по Одесі: вже 7 постраждалих, вирувала пожежа (фото)
🕑 22 години 10 хвилин тому
"Лежить і стогне": в Одесі чоловік підірвав три гранати у під'їзді будинку (відео)
🕑 вчора
Українська чемпіонка світу зі стрибків у воду Софія Лискун прийняла громадянство РФ
🕑 вчора
Як обрати бездротові навушники та під’єднати їх до смартфона: поради від Foxtrot
🕑 вчора
Стрілянина у Конча-Заспі між бійцями ГУР та військовими сталась через землю: усі подробиці
🕑 вчора
Тарас Тополя порушив мовчання після заяви про розлучення і відреагував на чутки
🕑 вчора
Все новости