xcounter
Calendar Icon

Колишня фірма першої замголови АМКУ стала одним з найкрутіших заробітчан в АМКУ

23.05.2018 10:31
Юрій Ніколов, «Наші гроші»

Після Майдану 2014 року адвокатську фірму «Василь Кисіль і партнери» струснуло разом з усією країною і державними відомствами.

Один з багаторічних «кисілівців» Олексій Філатов став заступником голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна по різних юридичним питанням різної товщини. І одразу купа юристів пішла в розкол і створила власну юрфірму «Aequo». Серед розкольників були спеціалістка по антимонопольному і конкурентному праву Марія Ніжнік, з якою Філатов ще в «Кісілях» супроводжував продаж ложкінскього медіа холдингу «УМХ», і Анна Бабіч, яка за даними програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» має близькі особисті стосунки з Олексієм Філатовим.

Олексій Філатов

В 2015 році Антимонопольний комітет очолив Юрій Терентьєв, однокурсник Філатова по Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченко. І відразу першою заступницею голови АМКУ стала Марія Ніжнік.

Дуже скоро «Aequo» отримало настільки значну долю ринку дозволів АМКУ на концентрацію, що організація «The Legal 500» поставила фірму колишніх колег Ніжнік на перше місце серед українських фірм на ринку злиття та поглинання.

Перша заступниця голови АМКУ Марія Ніжнік

Ринок дозволів на купівлю одними фірмами інших настільки секретний, що мало хто підозрює про його існування взагалі. Але про нього дуже добре знають бізнесмени, які хочуть мати справи в Україні.

Наприклад, в одному випадку АМКУ може розгледіти вплив на інтереси України у тому, що одну московську фірму куплять німці, французи і росіяни, у яких є не дуже то й засвічений зв’язок з оточенням Путіна.

А в іншому випадку АМКУ може заплющити очі на абсолютно публічну інформацію про зв’язки угрупування «VS Energy» з віце-спікером Російської Держдуму Олександром Бабаковим, який голосував за віджим Криму у України, і дати дозвіл ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» на оформлення акцій «Чернівціобленерго».

І все це питання великих грошей, якими і опікуються юристи «Екво», щоб у їх клієнтів не виникло проблем в АМКУ з отриманням дозволу на концентрацію .

За даними «Наших грошей», в останні два роки послугами юристів «Aequo» скористались низка крупних компаній, які також отримували концентраційні дозволи АМКУ (дані виключно з відкритих джерел і можливо не є повними):

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини