xcounter
Calendar Icon

"Уряд Гройсмана" витратив на рекламу своїх здобутків в "Урядовому кур'єрі" 1,8 млн бюджетних коштів

06.03.2019 09:27 (Оновлено 06.03.2019 в 09:29)

Газету друкувала фірма, бенефіціара якої підозрюють у корупційній оборудці – закупівлі Міністерством оборони України пального за завищеними цінами.

На Вінниччині перед Новим роком поштарі розносили це видання разом з пенсією. Найбільший наклад зробили для Київщини. Газету підготували в ДП "Урядовий кур’єр".

У кожній області спецвипуск виходив з окремою назвою, наприклад "Уряд Гройсмана для Вінниччини". У такий спосіб Гройсман, який, можливо, піде на парламентські вибори, за бюджетні гроші популяризує себе, а не роботу Кабміну як виконавчої гілки влади.

Загалом на іменну рекламу здобутків "уряду Гройсмана" було витрачено 1,84 млн грн і видрукувано 4,4 млн примірників газети.

Найбільше – майже 737 тисяч примірників – надрукували для Києва та Київської області.

Замовляло спецвипуск державне підприємство "Урядовий кур’єр", підпорядковане Кабінету Міністрів України. Друкувало газети ТОВ "Мега-поліграф". У грудні 2017 року ця фірма виграла тендер на друк матеріалів для "Урядового кур’єра" на загальну суму 15 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах у ТОВ "Мега-поліграф" було ТОВ "Август Трейд". Проте компанії між собою не торгувались і ціну не знизили на жодну копійку.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, 50% підприємства "Мега-поліграф" належать Свірку Олегу Станіславовичу

. Саме він очолював тендерний комітет, коли було підписано угоду на 1,4 млрд грн про закупівлю пального для української армії. Про це йдеться в розслідуванні Центру протидії корупції.

Також Олег Свірко пов’язаний зі скандалом щодо постачання до армії 20 тисяч комплектів військової форми. Журналісти називають його однокласником Пашинського та розповідають, що саме дружбі з Пашинським Свірко зобов’язаний своєю посадою.

Окрім витрат на друк, 2018 року ДП "Урядовий кур’єр" уклало угоду з ДП "Укрпошта" на 3,5 млн грн про доставку друкованого видання до споживачів.

Цьогоріч у ДП "Урядовий кур’єр" планують витратити на друк на 5 млн грн більше. Відповідно до оголошення про тендер, розміщеного на сайті "Прозорро", 2019 року видатки на друковану продукцію становитимуть ще 19,5 млн грн.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини