xcounter
Calendar Icon

Стриптиз, брудна вода та незаконні засідання: мер Конотопа Семеніхін вкотре оскандалився

15.08.2021 20:51 (Оновлено 15.08.2021 в 20:51)

Мешканці Конотопа, які вдруге обрали своїм мером свободівця Артема Семеніхіна після трагічної загибелі попередника Олександра Лугового, продовжують «з попкорном» спостерігати за новими витівками міського голови.

У місті Конотопі Сумської області тривають суперечки між міським головою і будь-ким з політиків, хто критикує його діяльність. Все частіше мер Конотопа Артем Семеніхін, він же за сумісництвом голова міськради, переходить на особисті образи. Натомість конструктиву, який би мав привносити господарник міста, меншає.

Імітація бурної діяльності

У Конотопі продовжують скликатися «виняткові» позачергові сесії міськради, на яких депутатам пропонують голосувати за рішення, проєкти котрих вони або зовсім не бачили, або їх буквально підсовують під ніс за лічені хвилини до початку засідання. Звісно ж, на таких незаконних засіданнях депутати не підтримують пропозиції мера. Погодьтеся, це зручно: поговорити, зробити вигляд бурної діяльності і злитися від відповідальності абсолютно безкарно – мовляв, це ж депутати не голосують за важливі для містян рішення.

Завтрашня сесія міськради очікувано має бути також з «сюрпризом», адже засідання у п’ятницю 13-го з тріском провалилось. Семеніхін скликав сесію з вечора на ранок, через що частина депутатів відмовились брати участь у засіданні. Планували розглянути, зокрема, виділення коштів на реконструкцію стадіону «Юність», яка насправді є демонтажем. Адже є рішення виконкому, підписане міським головою, саме про демонтаж стадіону. Визначена підрядна компанія з демонтажу і вже почались роботи – знімаються і вивозяться трибуни. За словами самого мера, реконструкція стадіону передбачається в межах до 55 млн грн. Проте на прикладі будівництва комунальних об’єктів у столиці зрозуміло, що вартість буде рости й рости. Вартість проєкта на реконструкцію стадіону «Юність» датована ще 2016 роком і становить 36 млн грн.

Конотопські депутати вважають, що реконструкція «Юності» на часі, проте зрештою кворум для голосування 13 серпня не зібрався. Конфлікт спалахнув після того, як голова фракції «Слуга народу» Конотопської міської ради Максим Коханов зробив зауваження меру щодо чергової незаконно скликаної сесії і додав, що його депутати не прийматимуть рішення у таких засіданнях. Депутатам аж після 17 години у четвер повідомили, що наступного дня о 13:00 буде сесія. До цього о 12:00 має зібратися комісія, о 12:30 – загальні збори, які зрештою не відбулись. При цьому з проєктами рішень, за що б мали голосувати, депутати не мали змоги ознайомитись. Їм надали лише пояснювальну записку. Проєкт по стадіону депутатам таки надали, але лише за 10 хвилин до початку сесії. Депутати одразу кількох фракцій – «Слуги народу», «За майбутнє», «Батьківщини» та «Європейської солідарності» – наголосили, що все має відбуватися за процедурою. При цьому події на засіданні 13 серпня мер міста подає так, начебто саме «слуги народу» зірвали голосування.

«Кажуть, що ми зірвали сесію. Але ж всі фракції прийшли у малому складі, а деякі взагалі не прийшли», - розповів депутат від «СН» Максим Коханов.

Історія йде по колу

Квітневе голосування навчило конотопських депутатів не голосувати, не підготувавшись належним чином.

«За що конкретно ми повинні голосувати? Наприклад, у квітні була подібна ситуація. Нас так само викликали на позачергову сесію. Питання стосувалося виділення майже 1 мільйона гривень на аеродром. До міста мали зайти військові частини, а це додаткові надходження до бюджету. Звісно, всі були за. Кошти були виділені. У результаті ніякі військові частини не зайшли, а куди пішли гроші ми не знаємо», - розповів Коханов.

Приниження опонентів замість логічних аргументів

Коли немає чим «крити» – завжди варто очікувати маразму. На засіданні у п’ятницю мер Семеніхін не знайшов нічого кращого, ніж перейти на особистості. Він пригадав, що колись Коханов представляв Україну, виступаючи за кордоном у складі Національного заслуженого академічного ансамблю танцю імені Павла Вірського. Виступи артистів балету, в якому, до речі, понад 60 років тому танцював і легендарний Григорій Чапкіс, Семеніхін назвав стриптизом. На додачу голові фракції заявив, що депутатська трибуна – не… шест. У відповідь Коханов наголосив, що мер образив усіх людей, що займаються хореографією, усі колективи міста та країни.

«У далекому 2008 році я працював у заслуженому ансамблі імені Вірського і пишаюсь цим. Тому що ми представляли нашу країну, нашу культуру по всьому світу. Там дуже багато заслужених діячів, народних артистів України. Художній керівник Мирослав Вантух – Герой України. Вони всі стриптизери? Людина, яка позиціонує себе націоналістом (Артем Семеніхін – член партії ВО «Свобода», - Ред.), має знати і поважати це, - каже Коханов і додає. - Якщо ми будемо згадувати, чим займався пан Семеніхін у ті часи, коли я представляв Україну за кордоном, то саме в ті часи його визнали винним за шахрайство! То кому має бути соромно?».

Дійсно, сам Семеніхін майже 10 років тому вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею «шахрайство». Начебто він, представляючись працівником «Київенерго», збирав з підприємців Святошинського району гроші за електроенергію. Суд визнав його винним і виписав штраф. Сам політик переконує, що справу сфабрикували колишні «регіонали».

«Перли» про стриптиз мер Конотопа видав всього-на всього за тиждень після ще одного інциденту – так само по відношенню до представника президентської партії. Тоді на сесію міськради прибув нардеп Олександр Качура, який родом з Конотопа і тому повсякчас порушує питання проблем міста. Коли він заговорив про погану якість води – мер міста схопив пляшку з водою і кинувся на народного обранця, а боронити розлюченого градоначальника кинулась його ж охорона. Інцидент завершився порушенням кримінальної справи.

Нині мер Конотопа виправдовується тим, що його провокує на подібні дії чинна влада. Мовляв, «слуги народу» хочуть відібрати у нього посаду секретаря міськради. Проте, на жаль, неконтрольовані емоції і перепади настрою можуть бути пов’язані з травмами, які політик отримав під час побиття 27 червня 2019 року. Стан ексмера медики оцінювали тоді як стабільно важкий. Постраждалого довелося транспортувати в реанімобілі до Київського інституту нейрохірургії.

«Хотілося б, аби не переходили на особистості. Міський голова має бути лідером, і щонайменше – у поведінці. Я вважаю, що не має права мер так говорити і діяти, не вислуховувати інші думки. Це не призведе до розвитку міста. У кожному своєму стрімі він каже, що місто розвивається, але всі мешканці бачать, що місто поросло. Хотілося б, аби всі працювали. У депутатському корпусі 8-го скликання є порозуміння, натомість є непорозуміння з міським головою. Так само було у попередні каденції, і навіть з обласними та народними депутатами, з губернаторами», - резюмує голова фракції «Слуга народу» Конотопської міськради.
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини