xcounter
Calendar Icon

Європейський день мов (European Day of Languages)

Європейський день мов (European Day of Languages)
Міжнародне неофіційне свято
Святкують 26 вересня

Цікаві факти та історія свята

Рада Європи за підтримки Європейського союзу започаткувала це свято відносно нещодавно - 2001 року. З того часу щороку, 26 вересня, важливо згадати, яку величезну перевагу дає людині знання двох і більше мов.

У сучасному світі, завдяки розвиненій транспортній системі та повітряному сполученню, подорожі стали частиною нашого життя, а не якоюсь рідкісною подією. Знання мов відкриває можливості познайомитись з країною не лише через призму ординарного туриста (екскурсії, музеї та пам'ятки). Розуміючи мову місцевих жителів, можна поринути у вир життя населення і побачити залаштунки країни. Як кажуть, не лише розглянути яскраву обгортку, а й оцінити смак "цукерки".

Величезна кількість людей щодня вирушають до інших країн з робочих питань у відрядження, відвідують різні виставки, семінари та навчальні заходи, обмінюються досвідом. Усе це вимагає розуміння мови та культури тієї країни, яку людина має намір відвідати.

Знання кількох мов дає переваги у бізнес-процесах, дарує можливість придбати нових друзів, читати книги та дивитися фільми мовою оригіналу. Інформація при цьому стає доступнішою, а подорожі – безпечнішими.

Тим, хто упустив можливість вивчити іноземні мови в молодості, ніколи не пізно розпочати зараз і відкрити завісу ще однієї культури.

Цікаві факти про мови

  • Найдавніша з літер алфавіту, що збереглися досі - О.
  • Найдовшим у світі словом-паліндромом є фінське слово saippuakivikauppias, що означає торговець шовком.
  • У англійській мові більше 600 000 слів. Також у цій мові немає слів, що римуються зі словами month, orange, silver і purple.
  • У сучасній Європі навички спілкування мінімум двома мовами – не розкіш, а необхідність. Як кажуть англійці, must have.

Скільки мов ти знаєш – стільки життів ти живеш.

Всі свята