xcounter
Calendar Icon

День програміста

День програміста
Професійне свято
Святкують 13 вересня

Історія свята

Розробники святкують свій день майже завжди 13 вересня, але виняток становить високосний рік, у який День програміста відзначають раніше - 12 вересня. Дата для свята не приурочена до будь-якої події, а обрана "розумно". Цікаво, що 13 вересня – це 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) – це кількість чисел, які можна отримати за допомогою одного байта.

На сьогоднішній день переважна більшість розробників – чоловіки. Цікаво, що першим програмістом була жінка Ада Лавлейс, донька великого Байрона.

Програмісти займаються розробкою програмного забезпечення. У наші дні це одна з найбільш оплачуваних професій, попит на розробників як в Україні, так і в усьому світі стрімко зростає.

Але це не лише престижна професія, це важка розумова праця. Розробники використовують знання математики, логіки, інженерії і навіть творчі здібності. У програмістів робота ніколи не закінчується. Навіть якщо вони залишили своє робоче місце, їхній мозок продовжує обмірковувати можливі варіанти, писати коди тощо цілодобово, без перерви на обід.

Цим і пояснюється те, що компанії створюють для програмістів якомога комфортніші умови праці, не сильно регламентують робочий час і залучають найкращі уми різними бонусами: абонементами в тренажерний зал і басейн, масажистами, які приходять прямо в офіс, ігровими та релакс- зонами, безкоштовними обідами, страховками тощо. У деяких IT-компаніях на роботу можна брати домашніх улюбленців.

Програми, створені програмістами, ми використовуємо у багатьох сферах нашого життя. Наприклад, навчання, медичне обладнання, бухгалтерія, верстати, військова техніка, побутові прилади, різний дизайн.

Без високих технологій у наш час не обходиться жодна промисловість.

Всі свята