xcounter
Calendar Icon

Facebook роз’єднує людей

16.06.2017 12:42

Ступінь взаємної нетерпимості росте до безкінечності і унеможливлює будь-яку колективну дію в майбутньому.

Якось колега написав мені, що в Facebook люди не бачать сарказму, а оскільки я досить саркастичний, то теж звернув на це увагу. Дійсно, через пост чи коментар не можливо побачити те, що передається виключно інтонацією чи виразом обличчя.

Пізніше я запрошував на круглий стіл до нас одного активіста, якого забанив за надмірні істерики. Його пости і блоги просто рясніли нервовими зривами зрадами і "всьо пропало". При чому вживу ми ніколи не спілкувались. І от цей "всепропальщик" прийшов на круглий стіл і виявився абсолютно адекватною людиною, спокійною, розважливою, здатною чути аргументи проти. Я так здивувався, що навіть подумав чи не висить в мене челюсть. Після столу я його розбанив, але за кілька годин забанив знову. Чергові істерики з тотальним перекручуванням на свою користь.

І от спостерігаючи як в моїй френд-стрічці, де волею мого життєвого шляху зібрались представники всіх таборів, розгортається взаємне "відмочілово" одне одного, я зрозумів, що найбільшою проблемою цього тотального побоїща є те, що люди не спілкуються вживу. Сказати вживу людині "ти – дебіл", і тому подібне значно складніше, оскільки людина може відреагувати на це і фізично. Ба, більше, як правило, вживу діалог закінчується після першої образи, тоді як в Facebook він переростає в тривалі словесні вправляння приниження гідності іншої людини. Зрозуміло, що ступінь взаємної нетерпимості починає рости до безкінечності, і унеможливлює будь-яку колективну дію в майбутньому.

Є базові речі, які треба прийняти кожній розважливій людині.

1. Люди живуть і роблять погані вчинки і хороші вчинки. Життя в Україні накаладає свої правила існування, ведення бізнесу, і бути святим в Україні часто означає, що людина тут не живе і нічого не вирішує. Герої Небесної сотні, добровольці, це часто далекі від моральних образів люди, разом з тим, яким довелося робити символічні вчинки. Звідси випливає

2. Люди змінюються. Погана людина має шанс зробити щось хороше, а хороша людина навряд чи може захиститись від того щоб "не скурвитись". Тому переходимо до

3. По плодам їх пізнаєте їх. Чи добра чи погана людина пізнається по результатам її діяльності. Неважливо чи робить людина щось за гроші, чи з особистою користю, якщо ця робота приносить користь - це добре для всіх.

На жаль Facebook сьогодні роз'єднує людей більшою мірою ніж об'єднує. Нездатність контролювати емоції, нерозуміння різниці між ворогами, корисними ідіотами і друзями, все це руйнує здатність домовлятись, досягати компромісу, і перетворює великі маси людей, на замкнені в собі неспроможні групки.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини