xcounter
Calendar Icon

Приватизація заводу «Кристал»: навіщо продавати державну ювелірку, якою керує супербізнесмен?

12.01.2018 16:11
Тетяна Висоцька, «Facebook»

​Продовжую моніторити декларації державних службовців.

Натрапила на декларацію одного з керівників ДП «Вінницький завод «Кристал», -який, до речі, Фонд держмайна готує до продажу у 2018 році.

Так ось що цікаво. Директор представництва ДП "Вінницький завод "Кристал" (ювелірний завод) у місті Києві Олександр Статник нещодавно став власником пакету акцій ТОВ фірма "Алмаз Б" ЛТД, яка займається роздрібною торгівлею ювеліркою, вартістю 3 мільйони 189 тисяч 200 грн.

При цьому пан Статник за минулий рік задекларував зарплати лише 112,2 тисячі гривень, 35 000 доларів готівкою і 50 000 євро дружини і ще кілька дрібних сум.

Погуглила і виявилося, що ще одним співвласником фірми значиться Леонід Лісниченко, який працював (а може й досі працює) начальником відділу зовнішньоекономічних зв'язків і збуту державного підприємства. Внесок пана Лісниченка у статутний фонд склав біля 3,5 мільйонів гривень.

Зрозуміло, що законодавством України керівникам держпідприємства не заборонено займатися бізнесом. Але ж тут налице діяльність, яка потенційно містить корупційні загрози.

Переконана, що таке саме — якщо не гірше — і на інших держпідприємствах.

Не приватизація нам потрібна, а чесний професійний аудит і контроль за роботою державних підприємств. І тоді отримаємо не разовий прибуток від продажу, а щороку. Це якщо наша мета зберегти державу і розвивати її економічний потенціал.

Перш, ніж продавати держпідприємство як нерентабельне, нормальний господар-керівник держави спочатку б подивився на статки його керівників — і в 90% випадків замість Фонду держмайна цими об’єктами мало б зайнятися НАБУ чи прокуратура.

До речі, глянула я й на декларацію директора заводу Юрія Мазура. 31 грудня 2017 року його дружина придбала автомобіль Хонда CRV 2017 року випуску за 753 тисячі гривень. До речі, згідно з декларацією, пані Мазур — власниця 51% акцій ТОВ "Кристал- Престиж" і минулого року отримала солідний дохід.

Я, наприклад, не розумію, навіщо продавати державний ювелірний завод, яким керують такі успішні бізнесмени

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини