xcounter
Calendar Icon

Російська авантюра у Чорному морі

21.02.2018 14:23
Олексій Крисенко, «Обозреватель»

​З самого початку окупації Криму Росія підсилювала свою військову присутність в акваторії Чорного моря.

По суті, політичне та військове керівництво Російської Федерації не приховує своїх планів на перетворення Криму на "непотоплюваний авіаносець", тобто таку собі мегавійськову базу, наявність якої здатна змінити стратегічний баланс в Регіоні.

Саме "мілітаризований Крим", з огляду на намагання Росії відігравати певну військово-політичну роль на Близькому Сході, повинен виконувати функцію плацдарму геополітичного впливу в "південному напрямку".

Водночас, істотно важливим, в даному разі є наявність або відсутність "військово-політичного порозуміння" Росії та Туреччини, адже саме в руках останньої є ключ від Чорного моря у вигляді контролю над проливами. Без навіть тактичної кооперації із Туреччиною усі російські плани на геополітичне просування "у південному напрямку", залишаться геополітичною утопією.

В свою чергу Туреччина, певною мірою, обмежена в такій кооперації через членство в НАТО. Разом з тим, сама авантюрність російської близькосхідної політики вимагає постійної уваги до середземноморської та чорноморської акваторій з боку США та НАТО, що проявляється в певному підсиленні військової присутності задля того, щоби Росія, після окупації Криму не почала сприймати Чорно море як власне озеро.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини