xcounter
Calendar Icon

Як вибрати справді корисний йогурт

31.10.2018 13:40 (Оновлено 31.10.2018 в 13:42)
Светлана Фус, «Facebook»

​70% всіх імунних клітин знаходяться в кишечнику, і йогурт — один з найкращих продуктів для його мікрофлори.

В чек-лист найбільш корисних та природніх джерел зміцнення імунітету повинні входити кисломолочні продукти. Вони містять багато пробіотиків — "живих культур" корисних бактерій, які допомагають зберегти здоровий баланс мікрофлори кишечника, підсилюючи імунну систему людини. Саме в кишечнику знаходиться 70% всіх імунних клітин, тому захисні сили організму багато в чому залежать від стану мікрофлори, яку можна підтримувати кисломолочними продуктами.

За вмістом білків та жирів кисломолочні продукти практично не відрізняються від молока. А ось їхнє засвоєння з кефіру та йогурту вище завдяки дії кисломолочних бактерій, які роблять білок молока і молочний цукор легкотравними. Різні кисломолочні продукти відрізняються за своїм складом, а значить користю, яку вони принесуть. Тому не однаково, який продукт ви виберете.

Прикладом хороших та популярних кисломолочних продуктів є йогурти.

Як вибирати кращий продукт:

Купуйте натуральний йогурт без наповнювачів — фруктових сиропів, шоколаду тощо.

Хоча асортимент йогуртів вражає, всі вони, як правило, смачні, але ... на жаль, містять багато цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок. І яка тоді від них користь, про що говорити?

Такі продукти не слід давати дітям і вагітним жінкам. Краще придбати натуральний йогурт додати в нього свіжі або заморожені фрукти та ягоди.

Перевіряйте жирність. Частина йогуртів виробляється з молока жирністю 1,5-6%, а є такі, що навіть зі знежиреного. Як правило, виробники люблять маркувати останні словом "light". Однак ви маєте розуміти — йогурт, що не містить жирів, позбавлений цінних розчинних в жирах вітамінів, таких як A, D, E, K. Та й кальцій з них засвоюється значно гірше. Тому краще купувати низькожирні продукти (1,5 — 2,5%), ніж знежирені.

Звертайте увагу на склад і кількість молочнокислих бактерій в йогурті. Дані про склад мають бути на упаковці. Одні йогурти можуть містити лише ацидофільні бактерії (вони населяють головним чином тонкий кишечник), а інші, крім того, біфідобактерії (вони живуть у товстому кишечнику). Останній продукт кращий, має більше користі, оскільки організму необхідні і ті, і інші бактерії.

Треба знати, що біфідобактерії в молочному середовищі не розмножуються. Їх просто додають в продукт. З плином часу бактерії гинуть. Тож чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому біфідобактерій.

Тому зважайте на термін зберігання!

Це чи не основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте ті йогурти, які мають невеликий термін придатності — 14, максимум до 30 діб. В них більше живих бактерій, що робить їх більш цінними.

Більш корисним є натуральний йогурт, який можна власноруч приготувати в домашніх умовах. Краще йогурти вживати в якості перекусу.

Натуральні йогурти можуть бути добрим рішенням для тих людей, у яких виникла непереносимість лактози. Якщо вона не має значних проявів, то багато хто здатен безпечно їх вживати. Після процесу молочнокислого бродіння рівень лактози в йогурті значно знижений. У разі алергії на білок коров'ячого молока кисломолочні продукти не підходять.

В якості заходів профілактики, особливо зараз, у сезон ГРВІ, бажано регулярно вживати кисломолочні продукти — джерела пробіотиків.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини