xcounter
Calendar Icon

Предприятие президента месяцами не расплачивается с партнерами

04.01.2019 10:11 (Оновлено 04.01.2019 в 10:14)

И эти люди обижаются на задержку в телетрансляции!

Как мы знаем, в ночь с 31 декабря на 1 января многие люди в Украине получили страшную психологическую травму из-за того, что вместо выступления президента Порошенко в 23-55 на оппозиционном телеканале 1+1 проклятого олигарха Коломойского ( правда на трех десятках других олигархических телеканалов президента можно было лицезреть вовремя), они увидели это 23-58 после минутного ролика недостойного быть президентом комика, он же подстилка Коломойского, тайный агент Путина, жидомасон и просто редиска Зеленский.

Интересно, как в свете этого все эти любители точности и пунктуальности прокомментируют факт, что предприятие Порошенко "Кузня на Рыбальском" месяцами не расплачивалось з государственным предприятием "Научно-исследовательский институт "Квант".

Про це йдеться у звіті Державної аудиторської служби за 2015-2017 роки, повідомляє проект "Марлін".

Протягом 2015-2017 років Науково-дослідний інститут "Квант" уклав шість договорів на виконання державного оборонного замовлення з "Кузня на Рибальському" на загальну суму 46,024 мільйона гривень.

Зокрема "Кузня" закупила два комплекти оптико-електронної системи спостереження та розвідки, апаратуру виявлення лазерного випромінювання та комплекс керування бойовим модулем для флоту.

При виконанні угод аудитори зафіксували порушення термінів формування кінцевої ціни та переходу права власності на продукцію, що негативно позначилося на кредиторській заборгованості "Кванту".

Так, в 2015 році "Квант" для забезпечення замовлення "Кузні" витратив 20,83 млн гривень власних коштів. Товар поставив в грудні 2015 року. Однак, від "Кузні" отримав 7,99 млн гривень. Інші 12 мільйонів були виплачені протягом 2016 року.

Проблема криється в тому, що умовами договорів між НДІ "Квант" та "Кузня на Рибальському" не були визначені терміни розгляду та підписання "Кузнею" акта приймання-передачі товарів, робіт і послуг, що дало можливість довго не підписувати ці акти.

"Отже, за умови, якщо б договорами було визначено момент права переходу власності на передану продукцію з одночасним виникненням зобов’язань за остаточними розрахунками та їх виконанням з боку замовника, то ДП "НДІ "Квант" мав би можливість отримати у 2015 році, окрім авансових платежів, кошти на загальну суму 10,77 млн грн та забезпечити оплату витрат, здійснених у 2015 році на виробництво продукції, тим самим не допустити збільшення кредиторської заборгованості і, відповідно, покращити фінансовий стан та сформувати інформацію про доходи та витрати", - такого висновку дійшли аудитори.

Наразі НДІ "Квант" має проблеми зі сплатою податків. За даними аналітичного порталу YouControl податковий борг державного підприємства на 1 грудня 2018 року сягнув 4,2 млн грн.

Че та ржу.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини