xcounter
Calendar Icon

Шлях до стрункого тіла: чому вага не знижується

17.01.2019 12:29 (Оновлено 17.01.2019 в 12:32)
Светлана Фус, «Facebook»

​Дуже часто я чую від своїх пацієнтів скарги: «Чому так? Я майже нічого не їм або їм зовсім мало, а вага не падає і навіть зростає!? »

Давайте розберемося! Тут головна причина в зміні метаболізму при обмеженому харчуванні.

Метаболізм (обмін речовин) - це комплекс численних біохімічних реакцій, які проходять в нашому організмі для забезпечення функціонування всіх систем. Цей процес відбувається безперервно: і вдень, коли ми бадьорі, і вночі, коли ми спимо.

Щоб підтримувати обмін речовин в активному стані потрібне надходження білків, жирів, вуглеводів. Все це ми повинні отримувати з їжею.

Коли людина сидить на «голодній» дієті, то калорійність споживаної ним їжі низька, кількість енергії знижена (через нестачу їжі). Організм не може повноцінно функціонувати, дефіцит речовин сприймається як стрес. Під час стресу в корі наднирників виробляється гормон кортизол, який викликає, по-перше, розпад м'язової тканини, а по-друге, затримку води в організмі.☹

Крім того, при нестачі енергії, яку не забезпечує їжа при поженому харчуванні, падає активність гормонів щитовидної залози: і гормони Т3, Т4 переходять з вільного стану (а це активний обмін речовин) в зв'язаний стан. Сповільнюється метаболізм, організм запасає енергію у вигляді жиру. І що в результаті? М'язової тканини (метаболічна тканина) стає менше, а вода і жир, навпаки, затримуються. Тобто змінюється склад вашого тіла (м'язи/жир). Це означає, що привести себе в форму буде складніше.☹

Щоб не порушувати і не сповільнювати метаболізм більш корисно й ефективно харчуватися правильно та підтримувати м'язи в тонусі. Ось чому нормалізація щоденного харчування - перше, з чого починається шлях до стрункого тіла.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини