xcounter
Calendar Icon

Яйця: чому їх варто їсти і чого слід остерігатися

18.01.2019 16:44 (Оновлено 18.01.2019 в 16:47)
Светлана Фус, «Facebook»

​Одним з найпоширеніших продуктів у будь-яку пору року є яйця, вживання яких дуже корисне для вашого здоров'я.

Для початку слід зазначити, що всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, що поставляється в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах — відкладається тільки наш власний, який виробляється в печінці. Яйця ж навпаки впливають на зниження рівня "поганого" холестерину завдяки вмісту лецитину, що значно ускладнює створення атеросклеротичних бляшок.

Яйця — одні з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин, а майбутній мамі допомагають виносити здорового малюка.

Однак слід пам'ятати, що яйця можуть викликати алергію. При чому різні люди можуть отримати реакцію організма на різні компоненти — тільки жовтки, тільки білки або на те й інше. Тому алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах та вивчати зміст будь-якої їжі.

Також яйця можуть переносити сальмонел — небезпечних патогенних бактерій. Щоб уникнути зараження ними, треба їсти лише належно приготовані яйця. Уникати рецептів з використанням сирих — особливо влітку. Яєчню слід смажити до затвердіння жовтка, а відварювати їх не менше 2 хвилин.

Загалом я рекомендую з'їдати на день не більше 1-2 шт. Будьте здорові!

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини