Яйця: чому їх варто їсти і чого слід остерігатися
Одним з найпоширеніших продуктів у будь-яку пору року є яйця, вживання яких дуже корисне для вашого здоров'я.
Для початку слід зазначити, що всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, що поставляється в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах — відкладається тільки наш власний, який виробляється в печінці. Яйця ж навпаки впливають на зниження рівня "поганого" холестерину завдяки вмісту лецитину, що значно ускладнює створення атеросклеротичних бляшок.
Яйця — одні з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин, а майбутній мамі допомагають виносити здорового малюка.
Однак слід пам'ятати, що яйця можуть викликати алергію. При чому різні люди можуть отримати реакцію організма на різні компоненти — тільки жовтки, тільки білки або на те й інше. Тому алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах та вивчати зміст будь-якої їжі.
Також яйця можуть переносити сальмонел — небезпечних патогенних бактерій. Щоб уникнути зараження ними, треба їсти лише належно приготовані яйця. Уникати рецептів з використанням сирих — особливо влітку. Яєчню слід смажити до затвердіння жовтка, а відварювати їх не менше 2 хвилин.
Загалом я рекомендую з'їдати на день не більше 1-2 шт. Будьте здорові!