Гранат: 5 унікальних властивостей для молодості
Їжте гранати щодня хоча б місяць і ви точно відчуєте суперрезультат.
Саме середина лютого — це вже, здається, крайня точка сірості, сльоти та всього того, що ми хочемо, аби швидше закінчилося і настала весна. І саме час їсти гранати. Насправді, їх потрібно їсти завжди, але весь лютий і до кінця гранатового сезону — це точно.
Гранат містить велику кількість поліфенола елагової кислоти. Потрапляючи в кишківник під впливом мікрофлори, елагова кислота перетворюється на цінний омолоджувальний продукт — уролітін А.
Уролітін А робить нас молодими, тому що:
- очищує клітини від сміття (стимулює аутофагію), а також — від старих, зношених мітохондрій, які буквально засмічують клітини і ведуть до збою їхньої роботи, виробляють надмірно багато вільних радикалів, що руйнують клітини і весь організм;
- омолодження мітохондрій активує м'язову тканину — нам легше отримати красивий рельєф під час занять спортом. Також таке омоложення сповільнює вікову втрату м'язів, яка призводить до саркопенії (старечої дряхлості);
- сприяє синтезу особливих білків, які ущільнюють клітини кишківного епітелію і не дають змогу токсинам та канцерогенам потрапити через стінку кишківника, тобто очікує Закрити
- має протимікробну дію, пригнічуючи в кишківнику ріст хвороботворних бактерій;
- має протираковий ефект, особливо під час раку молочної залози та простати, запобігає ангіогенезу, тобто прогресуванню раку (утворенню кровоносних судин, які б живили пухлину).