xcounter
Calendar Icon

Законодавчі ініціативи: податкова реформа вдарить по кишені малого та середнього бізнесу

06.09.2019 11:13 (Оновлено 06.09.2019 в 11:17)
Віктор Таран, «Facebook»

​Ну що ж, друзі, продовжуємо аналізувати законодавчі ініціативи, якими завалили парламент. Судячи з усього, нас дійсно чекає суттєва податкова реформа.

І якщо ініціативу з додатковим оподаткуванням ІТ Влада ще якось змогла пояснити (ми створюємо інноваційний фонд) то мені не зрозуміло як вони пояснять ініціативи Гетьманцева, якими закручують гайки бізнесу.

Але давайте по порядку.

Законопроект 1210 передбачає (увага !) скасування норми про персональну відповідальність податківця, якщо він не правомірно нарахує штрафи підприємцю. Логічно, підприємець маєш не правомірні штрафи - спочатку заплати, далі оскаржуй (з не ясною перспективою), а потім, якщо раптом суд прийме вашу сторону, податківцю нічого (!!!) не буде.

Ще раз, податківець не правомірно штрафує підприємство і за це не несе жодної (!!!) персональної (!!!!!) відповідальності.

Хто несе відповідальність? Правильно - держбюджет. Саме з нього років через 5 підприємець отримає компенсацію. Тобто, за неправомірні дії податківця відповідатимемо ми з вами!

Дідусь Азіров, який очолював Податкову в часи Кучми, аплодує стоячи, думаючи «а шо, так можна було? :)»

І це лише одна з чисельних правок із ризиками для бізнесу, яка одразу кидається в очі.

Тепер зрозуміло чому Слуги намагаються ухвалити законопроект швидко і нахрапом. Бо якщо бізнес дізнається про такі «новації» то вони швидко нагадають владі, що таке Податковий майдан.

До речі, дідусь Азіров, який зараз ховається у Москві, чудово пам’ятає Податковмй майдан і його наслідки для режиму Януковича

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини