xcounter
Calendar Icon

Невтішні для РФ підсумки 2019 року. Висновки для України

13.01.2020 13:23 (Оновлено 13.01.2020 в 13:24)

2019 рік виніс на поверхню низку індикаторів, які чітко свідчать про регрес ключових галузей російської економіки. Існують явні ознаки того, що через санкції країн Заходу найбільш наукоємні, інтелектуально затратні і потенційно прибуткові сфери промисловості РФ перебувають у кризовому стані та виживають виключно за рахунок бюджетних вливань.

Все це відбувається на тлі стабільного минулорічного зростання життєвого рівня населення та ВВП країн, з якими РФ до 2014 р. конкурувала у геополітичному вимірі (Китай +6%, США +3%), а також сусідніх з Росією держав (Казахстан +4%, Азербайджан +2,5% та ін.), за винятком Північної Кореї (-4%).

Як наслідок - політичний режим РФ змушений зосередитися виключно на виживанні – за рахунок надходжень від експорту енергоресурсів. Це ще поки дає росіянам приблизно 0,5% річного зростання ВВП, що є свідченням стагнації російської економіки, яка потребує не менше 4-5% росту в рік.

У довгостроковій перспективі така ситуація спровокує критичне падіння життєвого рівня росіян, невдоволення Путіним, автономістські настрої серед населення та, вірогідно, появу нових суверенних держав.

Труднощі економічної ситуації в РФ можна чітко спостерігати на процесах, які відбуваються в галузі авіабудування. Виробництво літаків є одним із ключових маркерів стану російської промисловості, оскільки при виготовленні авіаційних компонентів задіяні тисячі заводів практично усіх сегментів економіки. При цьому, кризові процеси набули таких масштабів, що навіть кремлівські ЗМІ оприлюднюють матеріали, які більш-менш об’єктивно розкривають картину сьогодення в РФ.

Так, лише за останній час провладні медіа РФ опублікували низку статей щодо головної надії російського авіапрому – цивільного повітряного судна «Сухой суперджет 100»:

У грудні 2019-го заголовки кремлівських ЗМІ відображали стан флагмана військової авіації – літака «Су-57», який мав стати своєрідним локомотивом російського експорту:

Протягом минулого року кризові процеси відбувалися і в інших сегментах російської економіки – починаючи з ВПК – закінчуючи нафтопереробною галуззю.

Зважаючи на погіршення соціально-економічної ситуації в РФ та ослаблення ресурсної бази, необхідної для утримання російської армії, політичне керівництво України має зробити правильні висновки та продовжити у 2020 р. злагоджену політико-дипломатичну роботу, спрямовану на збереження санкцій міжнародного співтовариства у відношенні Кремля. Обмежувальні заходи мають бути скасовані виключно після повної деокупації українських територій. Головною перешкодою на сьогодні у відстоюванні національних інтересів України залишаються агентура впливу РФ, «корисні ідіоти» та спільнота «диванних експертів».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини