xcounter
Calendar Icon

СБУ на порозі кардинальних змін

04.02.2020 10:43 (Оновлено 04.02.2020 в 10:44)

31 січня відбулася, на перший погляд, малопомітна, проте знакова подія. Чи не вперше в історії центральний офіс СБУ поінформував суспільство про проведення підсумкової за минулий рік колегії української спецслужби.

Серед головних досягнень СБУ-шників було відзначено попередження низки терактів, викриття агентурних мереж іноземних спецслужб та попередження кібератак на органи влади.

Втім, неординарність події обумовлена не стільки результатами та досить розгорнутим звітом на офіційному порталі СБУ (хоча й це раніше було складно уявити) скільки заявою очільника відомства Івана Баканова про старт реформування спецслужби: «Ми підготували новий проект закону «Про СБУ». Наразі документ знаходиться в Офісі президента. І задасть вектор перезапуску роботи Служби. Це фундамент, на якому зводиться будівля оновленої СБУ. Йдеться про зміну підходів у роботі – від реактивного до проактивного. Служба має зосередитись на нейтралізації загроз, а не боротися з їхніми наслідками».

Фактично вказана заява означає невідворотність початку реформи вже найближчим часом. Саме цього, як мінімум останні 7 років, очікує не лише українське суспільство, бізнес, інвестори, а і міжнародні партнери. І саме зволікання з реформою називалося громадянським суспільством головною перешкодою на шляху євроінтеграції Києва.

Наразі дуже важливо, щоб спецслужба нарешті позбулася невластивих їй економічних функцій та зосередилася на антитерористичній та контррозвідувальній діяльності.

Цього очікує суспільство. Цього очікують міжнародні партнери. І це, зрештою, має відбутися вже у найближчій перспективі.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини