xcounter
Calendar Icon

Політичний експерт Владислав Ситюк: власних запасів газу вистачило б Україні на 100 років

06.02.2020 10:33 (Оновлено 06.02.2020 в 10:35)

На початку лютого в ефірі одного з вітчизняних телеканалів політичний експерт та відомий столичний адвокат Владислав Ситюк озвучив надзвичайно чутливу і актуальну для національної безпеки України тему – колосальних запасів власних енергоресурсів. Вказана проблематика несправедливо залишається поза увагою ЗМІ та громадськості.

За даними Ситюка, у безпосередній близькості до зони бойових дій на Донбасі знаходиться Юзівське родовище, прогнозованою потужністю понад 4 трлн. кубометрів сланцевого газу.

Обсяги газу на цьому родовищі можуть не лише повністю задовольнити потреби України та гарантувати її енергетичну незалежність від РФ, а й зробити Київ потужним світовим експортером вуглеводнів.

Для порівняння, річна потреба України у природньому газі становить близько 35 млрд. кубометрів. Таким чином, переконаний експерт, наявних запасів Юзівського родовища вистачило б для потреб України протягом більш, ніж 100 років. Більш того, Україна могла б із споживача перетворитися на потужнього експортера.

Втім необхідно також визнати, що Україна наразі не володіє достатньою кількістю власних коштів та технологій для масштабного видобутку сланцевого газу.

Ці кошти є у іноземних корпорацій – передусім у «Shell». Проте їхній надзвичайно високий інтерес до інвестицій у газовидобування України стримується систематичними обстрілами та перманентним конфліктом на Донбасі.

Така ситуація абсолютно чітко вказує на те, що військова агресія РФ на Донбасі значною мірою обумовлена планами Путіна не допустити появи Києва в якості нового потужнього гравця на світовому ринку енергоресурсів та намірами Кремля і надалі за найменшої нагоди використовувати ціну на газ в якості політичного шантажу.

Тому єдиним, хто дійсно зацікавлений у безкінечному військовому конфлікті на Донбасі є президент РФ Володимир Путін. Адже систематичні обстріли військовими формуваннями РФ українських територій та безкінечні провокації російських спецслужб в Україні відлякують іноземних інвесторів та зберігають за Росією статус експортера-монополіста, який може існувати виключно за рахунок нафтодоларів.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини