xcounter
Calendar Icon

​Суркіси й досі не сплатили податків у бюджет України за трансфер Ярмоленка 2017 року, - суд

17.11.2020 09:39 (Оновлено 17.11.2020 в 09:39)

У жовтні 2019 року суд поновив кримінальне провадження ДФС за фактом не сплати податків збоку власників ФК «Динамо». Про це йдеться у тексті відповідної ухвали, що доступна для перегляду в Реєстрі судових рішень.

Вказується, що з кінця 2018 року слідчі ДФС розслідували справу проти керівництва столичного футбольного клубу через несплату податків до бюджету України після здійснення трансферу українського футболіста Андрія Ярмоленка до німецького ФК «Боруссія» (Дортмунд).

За рік неефективного слідства провадження закрили. Співробітника фіскальної служби навіть не допитали жодного з представників керівництва «Динамо» в рамках справи.

Відповідно, наприкінці 2019 поставу про закриття провадження скасовано судом, а кримінальну справу - поновлено.

Адміністрацію київського клубу підозрюють в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України).

Вказується, що грошові кошти за трансфер Ярмоленка у розмірі 25 000 000 євро від німецького клубу освоювалися через офшорні компанії, що, свою чергою, призвело до ненадходження у бюджет України значної суми податкових зобов’язань.

Зауважимо, що згаданий трансфер відбувся ще у 2017 році.

Нагадаємо, у несплаті податків власників «Динамо» братів Суркісів також підозрює ДБР. Відповідне кримінальне провадження наприкінці 2019 року відкрила генеральна прокуратура та згодом передала його за підслідністю до Бюро.

Попередні підрахунки свідчать, що за п'ять років столичний футбольний клуб міг недоплатити у бюджет 445 млн грн, з яких близько 183 млн грн мало піти у Пенсійний фонд і ще 30 млн грн – у держбюджет як військовий збір.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини