xcounter
Calendar Icon

Американські бомбардувальники B-52 перекинуті до Великобританії

Бомбардувальники B-52 почали прибувати на авіабазу Ферфорд у Великій Британії. Ферфорд є резервним аеродромом НАТО, який використовується спільно з ВПС США і здатний приймати бомбардувальники B-52, B-2 та розвідувальні літаки U-2. Про це повідомляє UK Defense Journal.

Стратегічний міжконтинентальний бомбардувальник B-52H Stratofortress стоїть на озброєнні ВПС США з 1955 року. Літак здатний нести різні види зброї, зокрема, ядерну.

Під час операції "Буря у пустелі" B-52 доставили 40% усієї зброї силам коаліції. Літак ефективний для патрулювання океану: за дві години пари B-52 можуть просканувати 364 000 квадратних кілометрів поверхні. Літаки можуть бути оснащені електронно-оптичними, інфрачервоними датчиками та вдосконаленими блоками наведення.

Чотири бомбардувальники B-52 вже перекидали до Великобританії на початку року. Після цього вони здійснили низку спільних польотів із ВПС інших країн НАТО в Європі.

"Ротаційне розміщення бомбардувальників зміцнює відданість США союзникам по НАТО і партнерам по коаліції щодо підтримки нашої колективної безпеки та забезпечення суверенітету", - пояснювали в лютому представники ВПС США в Європі.
Читайте також: Росіяни після атаки на штаб ЧФ у Севастополі вимагають "закрити" Крим (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини