xcounter
Calendar Icon

У МЗС Болгарії та Естонії закликали своїх громадян терміново виїхати з Росії: подробиці

27.09.2022 16:56 (Оновлено 27.09.2022 в 16:56)

Громадянин Болгарія закликали відмовитися від поїздок до Російської Федерації. Рішення пов'язане з частковою мобілізацією в Російській Федерації. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Болгарія.

"У зв'язку з погіршенням ситуації Міністерство закордонних справ Республіки Болгарія закликає утриматися від поїздок в РФ і рекомендує болгарським громадянам, що знаходяться в Російській Федерації, розглянути можливість якомога швидше покинути країну, використовуючи наявні в даний час засоби пересування", - йдеться в повідомленні.

При цьому дипломати порадили громадянам Болгарії, які перебувають на території Росії, бути пильними, уникати місць масового скупчення людей і враховувати обставини і розвиток ситуації.

Варто зазначити, що напередодні з такою ж заявою виступило Міністерство закордонних справ Естонія.

"У зв'язку з військовими діями Росії ми радимо не їздити в Росію без крайньої необхідності і повністю уникати поїздок в райони, що межують з Україною. Ми просимо громадян Естонії, які тимчасово перебувають в Росії, зважити важливість свого перебування в Росії і по можливості повернутися в Естонію", - зазначено в повідомленні.

Крім того, власників подвійного громадянства попередили, що Росія їх розглядає як своїх громадян. Також громадян Естонії, які перебувають в Росії, просять зареєструвати своє перебування на сайті Міністерства закордонних справ.

"Консульську допомогу можна отримати тільки в посольстві Естонії в Москві. Якщо ви, наприклад, втратите свій паспорт, то вам доведеться самостійно піти в посольство, щоб отримати тимчасовий документ, з яким можна покинути країну. Допомога в інших ситуаціях (особливо, якщо одержувач знаходиться не в Москві) вкрай ускладнена і вимагає часу", - підсумували в МЗС Естонії.
Читайте також: Російські військові заборонили чоловікам залишати окуповані території: готують "мобілізацію"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини