xcounter
Calendar Icon

Відвертий етноцид: кримських татар направляють одразу на передову, окупанти роздали їм понад 1500 повісток

29.09.2022 13:46 (Оновлено 29.09.2022 в 13:46)

Російські окупанти отримали вказівку першочергово мобілізувати у тимчасово окупованому Криму кримських татар. Їх планують відправляти у райони найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"Військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій", – йдеться у повідомленні.

У ранковому зведенні Генштаб зазначив, що 27 вересня із Севастополя до Херсонської області відправили дві тисячі мобілізованих із Криму.

Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що впродовж кількох днів після оголошення "часткової" мобілізації в РФ кримським татарам в окупованому Криму роздали понад 1500 повісток.

Вона зазначила, що на окупованому півострові основну кількість повісток намагаються роздати саме представникам корінного народу. Крім того, повістки отримують чоловіки із суттєвими захворюваннями й старші 60 років.

Таміла Ташева закликала людей, які перебувають на окупованих територіях, уникати отримання повісток. Якщо їх вручають під час облав російської влади на ринках або в громадських місцях – не приходити до військкомату.

У випадку, якщо людина все-таки потрапляє в зону бойових дій, вона може здатися в полон.

Читайте також: ЗСУ просуваються щонайменше на двох напрямках, - розвідка Британії
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини