xcounter
Calendar Icon

Апокаліптичне відео наслідків землетрусу в Сирії та Туреччині: всюди зруйновані будинки, дим, крики людей

06.02.2023 12:11 (Оновлено 06.02.2023 в 12:20)

Кількість загиблих та поранених внаслідок потужного землетрусу у Туреччині та Сирії продовжує зростати. У Туреччині продовжують долати наслідки жахливого землетрусу.

Перші поштовхи магнітудою 7,8 на глибині 7 км зафіксували на півдні Туреччини та півночі Сирії о 4:17 ранку за місцевим часом. Після землетрусу було зафіксовано 32 афтершоки. Поштовхи відчули також у Єгипті, Лівані та Іраці.

За останніми даними, загальна кількість загиблих у Туреччині та Сирії нині становить понад 1600 людей, майже 6000 поранених. Цифри не остаточні.

Зруйновані сотні багатоповерхівок, а у Туреччині через землетрус обрушилася давня фортеця римського періоду.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октая, у країні пошкоджено понад 1700 будівель. У Туреччині оголошено найвищий рівень тривоги, який передбачає міжнародну допомогу. У Сирії землетрус розтрощив контрольовані опозицією регіони, в яких проживає приблизно 4 мільйони людей. Вони переїхали туди з інших районів країни через війну.

Сьогоднішній землетрус у Туреччині багато хто порівнює із землетрусом 1999 року поблизу міста Ізміт в 80 км на схід від Стамбула. Тоді магнітуда становила 7,5 (сьогодні було від 7,4 до 7,8 за різними даними), загинуло майже 17,5 тисяч людей, постраждали понад 23 тисячі.

Дивіться також: Блакитно-помаранчевий спалах і відчуття землетрусу: у небі над Новою Зеландією згорів метеор (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини