xcounter
Calendar Icon

Російські військові почали новий наступ

09.02.2023 12:03 (Оновлено 09.02.2023 в 13:30)

Російські окупанти в Луганській області почали наступ. Максимальне загострення спостерігається на Кремінському напрямку, де загарбники намагаються прорвати українську оборону.

За даними аналітиків Американського Інституту вивчення війни, на північний захід від Сватового помічено рух росіян. Для наступу на цій ділянці залучили частини кількох дивізій.

Раніше також стало відомо, що РФ мобілізувала набагато більше, ніж 300 тисяч: екскомандир полку "Азов" прогнозує великий наступ на Україну
"Підрозділи кількох полків 144 і 3 мотострілецької дивізії (20 загальновійськова армія, ЗВО) і полк 90 танкової дивізії, підтримувані частинами 76 повітряно-десантної дивізії і невизначеними підрозділами Південного військового округу ведуть наступальні операції", - зазначається у звіті.

На основі цих даних експерти прийшли до висновку, що дана ситуація – початок нового наступу Росії. При цьому українські захисники не дають окупантам перехопити ініціативу в Луганській області, що може призвести до остаточної кульмінації на напрямку Сватове-Кремінна ще до повного захоплення російськими військами Луганської та Донецької областей.

"Ця кульмінація дасть для українських сил вікно можливостей, яке можна використовувати у власному контрнаступі", – підсумували аналітики.

Читайте також: "Танки і ракети їдуть, літаки будуть. І думаю навіть підводні човни": коротко про ситуацію з озброєнням України
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини