xcounter
Calendar Icon

Дві російські ракети "Калібр" пролетіли над Молдовою та Румунією, але НАТО це нічому не вчить

10.02.2023 11:48 (Оновлено 10.02.2023 в 12:04)

Росія атакувала Україну ракетами через повітряний простір Молдови та Румунії. Зауважимо, що дві російські ракети залетіли на територію країни-члена НАТО під час масованої атаки на Україну.

"Сьогодні о 10:18 дві російські крилаті ракети "Калібр" здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав", - повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він також уточнив, що ворожі ракети була запущені з акваторії Чорного моря.

Наразі немає реакції влади Румунії, яка є однією з країн-членів НАТО. У Міноборони Молдови як завжди лише засудили порушення повітряного простору країни російською ракетою. Кажуть, що "уважно стежать за ситуацією в регіоні".

Зазначимо, у Молдові в Бричанському районі, який межує з Україною, 14 січня прикордонники виявили уламки ракети після масованого російського обстрілу.

Це вже третій випадок, коли на територію Республіки Молдова падають залишки ракет від бомбардувань України. Зокрема, про такі випадки повідомлялося у грудні та жовтні минулого року.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат заявляв, що Росія провокує країни НАТО, запускаючи свої ракети на територію України через Молдову.

"Не вперше через Молдову вони б’ють ракетами по Україні — по заходу, по південному заходу. Не вперше ми фіксуємо там постійну появу БПЛА за 5-10 км від румунського кордону. Тобто БПЛА оперативно-тактичного рівня таким чином провокує теж країни НАТО", — казав Ігнат.

Він наголосив, що це — злочин і його необхідно задокументувати та демонструвати західній спільноті.

"Використовують територію суверенної держави Молдова, її повітряний простір для терористичних атак на Українуі", — додав Ігнат.
Раніше також стало відомо, що Російські військові почали новий наступ
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини