xcounter
Calendar Icon

Через підрив дамби Каховської ГЕС підніймається вода у річці Інгулець: впритул наближається до будинків

Унаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС піднімається рівень води у річці Інгулець. Вода притул наближається до домівок людей. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Під загрозою затоплення опинилися населені пункти Калинівської громади. Мовиться про такі населені пункти: Калинівське, Заповіт, Бобровий Кут, Мала Сейдеминуха та Краснолюбецьк. У Калинівській громаді вода притул наближається до домівок людей.

Через підтоплення мосту неможливий проїзд до села Заповіт. Водночас у Херсонській ОВА заявили, що фіксують спад рівня води в населених пунктах Херсонщини.

"У Токарівці, Понятівці, Новотягинці та Іванівці рівень води знизився в середньому на 20 сантиметрів та зараз становить 6,15 метра. У Токарівці підтоплено два нежитлові будинки, у Понятівці – 5 будинків", – йдеться у повідомленні.

Також у Микільському рівень води знизився на 50 сантиметрів та зараз становить 6,15 метра. Там підтоплено 15 будинків.

"У цілому по правобережній частині області рівень води зберігається на відмітці 5,61 метрів", – констатують в Херсонській ОВА.

Ситуація, за інформацією місцевої влади, залишається складною, але контрольованою.

Раніше у Мінагрополітики повідомили, що вже наступного року поля на півдні можуть стати пустелями. Знищення окупантами Каховської ГЕС призвело до затоплення Херсонщини, а вже наступного року техногенна катастрофа призведе до посухи. Лише на правому березі затопить приблизно 10 тисяч гектарів сільськогосподарських земель. На лівобережжі ця цифра буде значно вищою.

Крім того, ця катастрофа зупинить водопостачання 31 системи зрошення полів. Йдеться не лише про Херсонщину, але й про територію Дніпропетровської та Запорізької областей.

Читайте також: Окупована Кінбурнська коса через вибух на Каховській ГЕС відрізана від материка
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини