xcounter
Calendar Icon

Українська енергетика добре проходить зиму, але три виклики зберігаються, — Олександр Кацуба

25.01.2024 17:38 (Оновлено 25.01.2024 в 17:38)

Хоча завдяки ефективності української ППО, героїчній роботі енергетиків і допомозі партнерів з ЄС Україна доволі спокійно проходить зиму з точки зору енергетики, зберігається три важких виклики, з якими ми маємо справу. Про це у своїй колонці пише експерт у сфері енергетики і підприємець Олександр Кацуба.

Перша і найбільш актуальна проблема зараз, на думку Кацуби — це брак генерувальних потужностей. Через наслідки масованих атак РФ. Хоча багато чого і відновили, але ризики залишаються. Бо за рік повністю подолати наслідки таких атак було неможливо.Друга проблема — енергетична неефективність українського комунального господарства й української економіки загалом. На жаль, тут Україна залишається однією з найгірших у Європі. По витратах енергії на 1000 доларів виробництва ми краще лише країни — агресора.

Третій виклик — те, що комунальна й енергетична інфраструктура більшості українських міст і громад критично зношена. Останні 10 років у громад завдяки децентралізації було значно більше грошей для модернізації комунального господарства. Але, на жаль, справді успішних проєктів - мінімум, підкреслює підприємець. В підсумку зараз значна частина українських міст сидить на пороховій бочці зношених мереж.

Всі ці виклики — це саме та складова нашої довгострокової енергетичної безпеки та незалежності, яку потрібно враховувати й під час, і після війни, резюмує експерт.

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт

Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини