xcounter
Calendar Icon

"Україна втратить більше територій": директор ЦРУ описав два сценарії війни до кінця 2024 року

19.03.2024 23:27 (Оновлено 19.03.2024 в 23:28)

Без допомоги США вже через рік в Україні Путін диктуватиме умови щодо припинення війни, вважає директор ЦРУ Вільям Бернс. Втім якщо Вашингтон зможе надіслати Києву допомогу, то наприкінці року Україна буде в позиції диктувати власні умови.

"Що мене хвилює у 2024 році (щодо ситуації в Україні, - Ред.), це що без додаткової допомоги ви побачите ще більше Авдіївок, що Україна втратить більше територій, попри на свою відвагу та наполегливість. І з часом - значні території", - зазначив Бернс під час слухань у Палаті представників США 12 березня.

За словами Бернса, президент РФ Путін "не зацікавлений у компромісах, його цікавлять переговори, де він може диктувати умови. Без додаткової допомоги, я думаю, це майбутнє, з яким українці можуть зіткнутися через рік".

Директор ЦРУ також вважає, що ЗСУ до кінця року могли б примусити росіян до переговорів з сильної позиції Києва, якби продовжили отримувати підтримку від Європи та США. І тоді, каже він, "можливо забезпечити стратегічний успіх для України та західних країн"

"З допомогою додаткової допомоги можна підірвати зарозумілість Путіна і його впевненість, що час ніби на його боці, і поставити Україну в таке положення, де вона могла б вести переговори про результат з позиції відносної сили, результат, де Путін буде переможений, Україна залишиться суверенною незалежною державою, яку підтримують західні інституції, яка матиме час та безпеку на відновлення. Тоді як Росія повинна буде жити з довгостроковими наслідками безглуздого та жорстокого вторгнення Путіна в Україну", – додав директор ЦРУ Вільям Бернс.

Ситуація на полі бою в Україні до кінця цього року ймовірно залежатиме саме від американської допомоги, вважає Бернс.

"На жаль, надзвичайно багато часу йде, поки Конгрес вирішує, чи затвердити допомогу Україні. Ми підтримували Україну, ми надавали зброю, яка їм була потрібна, і вони воювали. Ми не воювали в протистоянні російській агресії з великими втратами. ... Що відбувається зараз на полі бою - Україна не має переваги, тому що ми не затвердили допомогу", – сказав він.

Директор ЦРУ повідомив про свій вже десятий з часу вторгнення візит в Україну, що відбувся кілька тижнів тому. Він розповів законодавцям про розмови з українськими лідерами, брак боєприпасів в ЗСУ та про нагальні потреби України.

Перед виступом у Палаті представників, очільники розвідувальних агенцій США провели слухання у Сенаті США, де серед іншого, і звітували про ситуацію в Україні.

Читайте також: Німецькі спецслужби розповіли, коли і як Росія планує напасти на НАТО
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини