xcounter
Calendar Icon

​Британська Рада відкриває прийом заявок на програму резиденцій для митців та кураторів SWAP UK/Ukraine

12.06.2019 08:58 (Оновлено 12.06.2019 в 09:01)

Запитайте будь-якого митця: чого, він найбільше потребує для того, щоб втілити в життя свої творіння? Відповідь буде одна — часу та підтримки. Вже протягом чотирьох років Британська Рада в Україні взаємодіє з найбільш передовими мистецькими інституціями в Україні та Великобританії, щоб надати саме це — час та підтримку — перспективним митцям та кураторам з обох країн.

З 11 по 27 червня відкрито прийом заявок на участь у четвертому циклі програми резиденцій SWAP UK/Ukraine. Мета програми зосереджена в її назві — SWAP (ОБМІН). Культури, мистецькі традиції та техніки, нові мистецькі тенденції, концепції та філософія взаємно збагачуються, коли митці мандрують просторами Європи, здобуваючи фізичний і психологічний досвід дослідження мистецького різноманіття територій, що колись були недоступні, а тепер відкриті для вивчення.

Кого шукає програма SWAP: UK/Ukraine Residency?

Митців і кураторів, зацікавлених у розширенні своїх горизонтів. На четвертому році роботи SWAP: UK/Ukraine Residency Programme ми пропонуємо наступне:

  1. для трьох митців з України — резиденції до 45 днів у вересні та жовтні 2019 року в Шотландії під кураторством команди Hospitalfield та партнерських інституцій;
  2. для одного куратора з України — резиденцію до 45 днів у серпні-жовтні 2019 року в Шотландії під кураторством команди Hospitalfield та партнерських інституцій;
  3. для шести митців з Великобританії — резиденції до 45 днів у вересні-листопаді 2019 року, які надаються нашими українськими партнерами у Харкові Львові, Одесі та Дніпрі.

В Україні Британська Рада працює з такими інституціями, як ЄрміловЦентр та Муніципальна галерея (Харків), Арт центр Фабрика Повидла і Центр міської історії (Львів), Одеський музей сучасного мистецтва, галерея Артсвіт, Культура Медіальна, DCCC (Дніпро); у Великій Британії головний партнер – Hospitalfield (з 2019 року) та низка партнерських інституцій у Шотландії – Cove Park, Scottish Sculpture Workshop, The Pier Arts Centre, Dundee Contemporary Arts Print Studio (DCA), Glasgow Sculpture Studios та Edinburgh Sculpture Workshop (ESW) які надають свою професійну підтримку. У 2016-2018 головним партнером програми резиденцій у Великобританії була Ліверпульська Бієнале. Перегляньте відео-історії про учасників резиденцій минулого року.

Для подачі заявки потрібно надіслати CV, мотиваційний лист та портфоліо робіт за адресою [email protected] до 27 червня 2019, 23:59 за часом Великобританії. Переможці будуть оголошені 5 липня 2019 року.

Детальна інформація про дати резиденцій, умови конкурсу та форма заявки – на сайті Британської Ради в Україні.

Британська Рада – міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої полягає у поглибленні культурних зв’язків та освітніх можливостей. Ми сприяємо дружньому діалогу та кращому порозумінню між людьми у Великій Британії та в інших країнах. Ми робимо це за допомогою позитивного внеску у Велику Британію та країни, з якими співпрацюємо, – змінюючи життя, створюючи можливості, налагоджуючи зв'язки та довіру. Ми працюємо в більш ніж 100 країнах світу у сферах мистецтва та культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. Минулого року ми взаємодіяли з понад 75 мільйонами людей та охопили 758 мільйонів людей онлайн, трансляціями та публікаціями. З 1934 року ми є британською благодійною організацією, діяльність якої регулюється Королівською хартією і державними органами Великої Британії.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини