xcounter
Calendar Icon

​“Військовослужбовці ЗС України будуть забезпечені вчасним та якісним харчуванням”, - прессекретар Міністра оборони Світлана Павловська

20.03.2020 16:09 (Оновлено 20.03.2020 в 16:10)

У Збройних Силах України харчування особового складу з використанням Каталогу продуктів харчування регламентовано відповідними наказами Міністерства оборони та дорученнями керівництва.

Ними передбачено поступовий перехід військових частин до системи харчування за Каталогом. Така система передбачає можливість вибору меню для військовослужбовців з більш ніж 400 найменувань, у межах визначеного фінансування.

Але суб’єкт господарювання лише закуповує продукти харчування та доставляє їх на місце. Усі інші заходи, зокрема щодо зберігання, приготування та подачі на стіл забезпечуються особовим складом відповідної служби військових частин. Цей штат складає декілька тисяч осіб у військах і на даний момент, в умовах збройного протистояння, відсутня можливість виділяти таку кількість штатних посад для сфери обслуговування.

Керівництвом Міністерства оборони та командуванням Збройних Сил України було прийнято рішення щодо переводу на систему харчування за Каталогом певної кількості військових частин. Усі інші харчуються з використанням аутсорсингу. Це система, яка передбачає повний цикл дій суб’єкту господарювання від закупівлі продуктів до подачі готової їжі на стіл.

Сьогодні ми вимушені констатувати факт відмови деяких суб’єктів господарювання в рамках аутсорсингу від укладання контрактів, що спричинено карантином.

Керівництвом Міністерства оборони та Командуванням Збройних Сил України оцінено можливі ризики. На розгляд Уряду внесено проект змін до Закону України «Про Державний бюджет», в частині щодо врегулювання питань організації, проведення торгів та укладання контрактів для своєчасного та якісного харчування військовослужбовців».

Окрім того, у Міністерстві оборони України проведено переговори з суб’єктами господарювання та прийнято рішення у найкоротші терміни внести зміни до відповідних регламентних документів та провести процедури закупівель послуг з харчування за Каталогом продуктів усіх військових частин відповідно до наданої потреби.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини