xcounter
Calendar Icon

​Міжнародні студенти по всій ​​Європі стикаються з «Хаосом»

07.04.2020 14:38 (Оновлено 07.04.2020 в 14:48)

Встановлення заборон на подорожі, порушення транспортних зв'язків і страх перед вірусом означають, що багатьом доводиться залишатися в чужій країні. Це ставить психічне здоров'я студентів під небезпеку.

Перед більшістю міжнародних студентів стоїть складна дилема «їхати чи залишатися?»

Студенти по обміну залишилися розкиданими по Європі через глобальну пандемію, оскільки багато авіаліній скасували велику кількість своїх рейсів, а на тлі неоднозначних сигналів від різних фахівців і політиків про те, чи залишатися в чужій країні або ж їхати, закриваються кордони. Існують побоювання з приводу психічного стану студентів, які в даний час знаходяться в ізоляції від своїх сімей в чужих країнах, і університетам наполегливо рекомендується надавати якомога більшу підтримку.

Абсолютний безлад

На даний момент головна рекомендація міжнародним студентам – це залишатися там, де вони навчаються, через явні труднощі з від'їздом і ризику поширення вірусу у рідній країні. Гоар Ованесян, віце-президент Європейського Студентського Союзу (ЕСС), головної організації національних спілок, назвала ситуацію «дуже, дуже хаотичною».

Членські дочірні союзи були завалені запитами. «Вони намагаються знайти відповіді, яких просто не існує», - сказала вона. Одна з головних проблем полягає в тому, що багато країн сказали своїм учням повернутися, сказав Костіс Джаннідіс, президент Студентської Мережі Erasmus (ССЕ), проте деякі студенти відчували себе в пастці після того, як уряди їхніх рідних країн оголосили, що закривають свої кордони.

Насправді, підкреслив він, студентам і раніше дозволялося повертатися додому в цілому, але, тим не менш, панувала плутанина. «З кожного боку йдуть заяви і рекомендації, які не відповідають одна одній», - сказав він.

Костіс Джаннідіс додав, що деякі студенти отримали суперечливі поради - працівники навчальних закладів їм сказали, щоб вони залишалися на місці свого навчального закладу, але представники урядів їм веліли виїхати. Це «абсолютний безлад», сказав він.

Недостовірні рекомендації

Ситуація настільки складна, що жодна організація не хоче дати чіткої ради про те, що повинні робити студенти. ССЕ каже, що студенти повинні залишатися на місці «по можливості», якщо вони не відкликані своїми країнами або ж не відіслані університетами. Гірше того, дістатися додому стало важче з точки зору логістики, оскільки нові обмеження на в'їзд / виїзд означають, що транзит через аеропорт в третій країні іноді просто неможливий.

Також, сказав Костіс Джаннідіс, студенти в деяких країнах могли дістатися тільки літаком, зафрахтованим їхнім урядом, а не комерційним. Ціни на авіаквитки також дуже виросли, сказав він: «Будь-який міжнародний студент ризикує, коли вирішує повернутися назад в рідну країну».

«На даний момент я б не став намагатися потрапити додому», - попередив Міхаель Хармс, директор з комунікацій Німецької Служби Академічних Обмінів (Daad), яка в минулому році надала близько 145 000 стипендій студентам в Німеччині і за кордоном, але зараз скасувала всі свої гранти літнього семестру через пандемію.

Німецькі студенти, що повертаються з-за кордону, можуть опинитися на карантині, зазначив він, додавши: «я здогадуюся, що більшість захоче залишитися в чужій країні і пересидіти вірус ... Хоча, ми не дуже здивовані, що деякі люди хочуть виїхати з Німеччини."

Проте, ЕСС вважає, що у студентів повинно бути «право дістатися додому, якщо вони цього хочуть», - сказала Ованесян. У відповідь Daad пообіцяв своїм стипендіатам, що організація надасть фінансову підтримку за будь-якого рішення, яке вони приймуть, в той час як Європейська Комісія заявила, що програми Erasmus будуть «максимально гнучкими», щоб їх можна було продовжити або відкласти на інший семестр / рік.

Вірус - не єдина небезпека

Дуже важливо, щоб університети дбали про психічне здоров'я студентів, які залишаються в чужій країні, сказала Гоар Ованесян. Деякі університети пропонують онлайн підтримку психічного здоров'я, але це «далеко не норма», попередила вона.

Як мінімум, у всіх цих тенденцій є позитивна сторона. Майже всі студенти перейшли на дистанційне навчання, і тепер, у них набагато менше стресу з приводу навчання. Все тому, що вони мають можливість користуватися сервісом papernow.org, щоб швидко і легко вирішувати свої домашні завдання.

Читайте также: Как быстро похудеть: 3 простых способа, основанных на науке
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини