xcounter
Calendar Icon

​Уряди країн повинні допомогти студентам відшкодувати витрачені кошти на навчання

07.04.2020 14:42 (Оновлено 07.04.2020 в 14:48)

Заклики до відшкодування плати за навчання в Гонконзі перегукується з проблемами в усьому світі. Студенти хочуть, щоб їм повернули гроші за навчання, яке, по суті, було скасовано.

Студенти і студентські спілки єднаються в своїй боротьбі повернути гроші

Студентські союзи в восьми державних університетах Гонконгу зажадали відшкодування плати за навчання, щоб компенсувати студентам місяці призупинених очних занять та іспитів. До сих пір університети не пропонували істотних поступок, стверджуючи, що онлайн-навчання є адекватною заміною при таких обставинах.

Ситуація стає все більш гострою в Гонконзі, де заняття наживо були скасовані ще з листопада і тривають в онлайн формі довше, ніж де б то не було в світі. Спочатку причиною скасування занять стали політичні протести, а потім пандемія Covid-19.

Заклики до відшкодування плати за навчання також ростуть в західних країнах, особливо в державних установах. Петиція на веб-сайті парламенту Великобританії, що вимагає відшкодування витрат на навчання протягом всього року, мала 301,500 підписів за станом на 30 березня.

Що кажуть фахівці

Фути Хуанг, професор Дослідницького Інституту Вищої Освіти Університету Хіросіми, сказав, що «державні уряди і місцеві органи влади повинні взяти на себе основну відповідальність за вирішення фінансових проблем, викликаних світовою поширенням Covid-19», і повинні допомогти університетам в опрацюванні вимог студентів щодо повернення коштів.

Опитування в Гонконзі показали, що переважна частина студентів хоче хоча б часткового відшкодування. У лютому Китайський студентський союз Гонконзького Університету опублікував доповідь, в якій говориться, що 98 відсотків респондентів вважають, що необхідно відшкодувати плату за цей термін; з них, 80 відсотків вважають, що часткове відшкодування було б справедливим. Тим часом, 93 відсотки вважають, що коледжі, у яких є гуртожитки, повинні відшкодовувати плату за гуртожиток, оскільки 85 відсотків студентів не залишалися на території університету під час відсторонення від занять.

Профспілка студентів Гонконзького Університету, яка 5 березня опублікувала схоже дослідження, заявила, що «величезна кількість студентів зажадала відшкодування плати за навчання». Представники пропонували часткове відшкодування «через відсутність коштів і недостатнього досвіду викладання і навчання в цьому семестрі».

Майкл Нг, президент Союзу студентів Гонконгського політехнічного Університету, сказав, що його опитування студентів також продемонструвало рішучу підтримку відшкодування коштів, витрачених на навчання. «Багато людей відчули, як їх сім'ї постраждали від економічного спаду», сказав він. «Навчання є важким фінансовим тягарем, особливо для немісцевих студентів, які платять ще більше, але можуть зазнавати труднощів при вході в онлайн-класи із-за різниці в часі».

Деякі міжнародні студенти також можуть «застрягти» в Гонконзі через обмеження на подорожі, в слідстві чого, їм доведеться ще більше витрачатися і платити за проживання саме в Гонконзі. Майкл Нг додав, що «результати від онлайн-навчання не були ефективними»: думка, яка часто зустрічається в різних петиціях і опитуваннях студентів.

Іп Кін-Юен, законодавець Гонконгу, що представляє сектор освіти, сказав, що «в цій ситуації і університети, і студенти повинні шукати рішення проблем, які з'явилися в результаті вірусу. Найбільша проблема, звичайно, - це фінансове навантаження на студентів та їх сімей».

Однією з альтернатив установам по відшкодуванню зборів може бути надання студентам пільгового навчання у майбутньому. «Ми хочемо, щоб учні поверталися до школи, не переживаючи про плату за навчання», - сказав він. Деякі студенти висловилися позитивно на таку ідею, кажучи, що такий варіант дозволить їм себе почувати себе більш комфортно в фінансовому плані. Це дозволило б їм, як мінімум, в наступному навчальному році витрачати свої гроші на інші речі, наприклад, на payforessay.net, сервіс, який полегшує навчання, надаючи допомогу з академічними завданнями.

Категорична відмова

Гонконгський Університет не відшкодовуватиме плату за навчання, сплачену за поточний навчальний рік. «Ми вжили всіх необхідних заходів для забезпечення безперешкодного викладання і навчання студентів протягом цього періоду», - сказала Прес-секретар Гонконзького Баптистського Університету , додавши, що для нужденних були доступні гранти і кредити.

Прес-секретар Гонконзького Баптистського Університету також підтвердила, що відшкодувань не буде, враховуючи, що проводилося дистанційне навчання, а влітку можна було виконувати лабораторні або інші академічні роботи. «З урахуванням всіх форм навчання кількість контактних годин має бути такою ж, як і в звичайному семестрі», - сказала вона. «Оскільки заходи передбачають тільки зміну у режимі викладання і навчання, відшкодування вартості навчання студентам не буде запропоновано».

Читайте также: Как быстро похудеть: 3 простых способа, основанных на науке
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини